Carmen Ichim a fost investita in functia de Prefect al Buzaului

Investirea oficiala a avut loc in aceasta dimineata si a fost oficiata de Teodor Gheorghe, seful Directiei Generale pentru Relatia cu prefectii, din MAI, in prezenta a numeroase oficialitati locale.

 

investire Carmen Ichim2In aceasta dimineata a avut loc, la sala Gheorghe Filipescu a Consiliului, festivitatea de investire a noului Prefect al Judetului Buzau, dupa ce zilele trecute, numele fostului comisar-sef al Garzii de Mediu, Carmen Ichim, a fost confirmat pentru aceasta functie, de primul ministru Sorin Grindeanu.

Investirea a fost facuta de seful Directiei Generale pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului din cadrul MAI, Teodor Gheorghe, iar sala Consiliului Judetean a devenit neincapatoare datorita numarului mare de primari si reprezentanti ai institutiilor deconcentrate care au tinut sa fie perezenti la eveniment.

La masa prezidiului, alaturi de noul prefect si de reprezentantul Ministerului de Interne venit de la Bucuresti, au mai luat loc subprefectul Sorin Gheorghe, presedintele Consiliului Judetean – Petre Emanoil Neagu, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica – generalul Lucian Foca si primarul municipiului Buzau – Constantin Toma.

 

juramant Carmen IchimFestivitatea a inceput cu intonarea imnului national, dupa care Teodor Gheorghe, care participase, in urma cu aproape sapte luni, si la investirea fostului prefect, Aurelia Mitrea, a dat citire ordinului de investire semnat de premierul Sorin Grindeanu.

A urmat discursul noului prefect, Carmen Ichim, care a multumit pentru increderea acordata, adresand totodata multumiri tuturor care au fost prezenti in sala cu ocazia investirii sale. Ichim si-a exprimat speranta unei bune colaborari cu toti primarii si sefii institutiilor deconcentrate, precizand totodata ca sunt multe lucruri de facut la nivelul intregului judet.

Au luat apoi cuvantul Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean, primarul Constantin Toma si generalul Lucian Foca, cu toti adresand felicitari noului prefect si exprimandu-si deschiderea pentru o buna colaborare intre instituriile pe care le reprezinta si Institutia Prefectului.

 

Carmen Ichim

Carmen Ichim

Noul prefect, Carmen Ichim, de profesie inginer de mediu, si-a preluat astazi noile atributii, dupa 22 de ani in care a profesat in cadrul Garzii Judetene de Mediu, din care 12 ani a detinut functii de conducere. Functia de comisar-sef al Garzii de Mediu a fost preluata de Lenuta Barac, care lucreaza in institutie din 2005.

Chiar din prima zi dupa investire, Ichim a precizat ca, in saptamana ce urmeaza, va face o analiza a problemelor de la nivelul judetului, pentru a stabili apoi un program de prioritati.

Fosta sefa de la Garda de Mediu este cea de-a treia femeie-prefect al Buzaului, dupa Maria Buleandra si Aurelia Mitrea, si a preluat functia ramasa vacanta dupa eliberarea din functie a celei de-a doua al carei mandat in fruntea judetului a durat putin peste sase luni si a fost presarat cu numeroase semne de intrebare.

Pana in aceasta dimineata, atributiile prefectului au fost indeplinite de subprefectul Sorin Gheorghe.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*