Europarlamentarul Cristian Busoi critica transferul Institutului Cantacuzino la UMF Carol Davila

23 aprilie 2015 | 1 comentariu |

Europarlamentarul liberal critica pasarea Institutului de la un  minister la altul si de la Guvern in orgada altor institutii si propune o campanie sociala de salvare.

 

Dr. Cristian Busoi

Dr. Cristian Busoi

Cristian Busoi, prim-vicepresedinte PNL si fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, critica propunerea ministrului Educatiei de a transfera Institutul Cantacuzino la Universitatea de Medicină si Farmacie Carol Davila”, considerand ca aceasta propunere atesta incompetenta Guvernului in gestionarea situatiei cu care se confrunta institutia.

Institutul Cantacuzino se afla in acest moment in moarte clinica. In loc sa il resusciteze, Victor Ponta si ministrii sai isi paseaza de la unul la altul responsabilitatea, ducand astfel spre inchidere cea mai prestigioasa institutie de microbiologie si imunologie din Romania. Trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sanatatii la cel al Educatiei si propunerea recenta de a-l transfera catre UMF „Carol Davila”, spre „coordonare” – varianta considerata de Victor Ponta drept o solutie reala şsi pe termen lung -, atesta incompetenta Guvernului in gestionarea situatiei cu care se confrunta Institutul, sustine Busoi intr-un comunicat remis presei.

 

Institutul Cantacuzino

Institutul Cantacuzino

Fostul presedinte al CNAS apreciaza ca propunerea facuta recent de ministrul Cirstoiu nu este una care ar putea salva Institutului Cantacuzino, ci doar un mod de a pasa responsabilitatea si de a conduice la desfiintarea institutia. Ce sa coordoneze UMF „Carol Davila”, care este o prestigioasa institutie de invatamant superior? Datoriile acumulate in ani de zile de institut, din cauza nepasarii autoritatilor? Daca aceasta e strategia Guvernului Ponta, atunci trebuie sa vedem pe mana cui mai ajunge institutul, in grija cui va fi pasat si pe mai departe. Guvernul trebuie sa spuna clar daca salveaza acest institut de prestigiu si locurile de munca de acolo sau, dimpotriva, da cu piciorul unei munci de cercetare de zeci de ani si posibilitatii ca vaccinurile produse acolo sa contribuie la sanatatea populatiei si la bugetul Romaniei, mai spune liberalul Busoi, care propune organizarea unei campanii sociale pentru salvarea Institutului Cantacuzino.

Pana cand Guvernul Ponta isi gestioneaza propria incompetenta si catadicseste sa ia o decizie, propun organizarea unei campanii sociale la nivel national. Poate asa noi, cetatenii, vom salva o prestigioasa si importanta institutie, isi incheie fostul presedinte al CNAS pledoaria pentru salvarea Institutului.

Apreciabila interventie, dar mai bine ar fi ca europarlamentarul sa prezinte si concret, initiativa sa de realizare a unei astfel de campanii sociale, pentru ca de vorbe suntem deja satui!

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Valentin Popa spune:

    Domnul Busoi, daca are nelamuriri in legatura cu administrarea institutului Cantacuzino, poate apele la cea mai simpla metoda ptr. a si le elucida; Colegul sau de PDL-PNL, domnul, nimeni altul decat fostul ministru al sanatatii, Eugen Nicolaescu, stie TOT. Sa-l intrebe cum e.

Adaugati un comentariu


 

*