Examenul de rezidentiat trece in responsabilitatea Ministerului Educatiei

28 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Romania era singura tara din UE in care atributiile organizarii acestui examen apartineau Ministerului Sanatatii, desi acesta nu are nici un fel de atributii privind educatia.

 

examenrezidentiatSchimbare majora din acest an, in ceea ce priveste examenul de rezidentiat care, incepand chiar cu urmatoarea sesiune, va fi organizat de Ministerul Educatiei si nu de Ministerul Sanatatii, asa cum se intampla pana acum. Anuntul a fost facut de rectorul UMF Carol Davila, prof Ioanel Sinescu, care a precizat ca Romania era singura tara din Uniunea Europeana in care rezidentiatul apartinea de Ministerul Sanatatii, subliniind si faptul ca acest minister nu are absolut nicio atributie privind educatia. Rezidentiatul va trece la Ministerul Educatiei chiar din acest an, iar organizarea examenului se va face prin intermediul institutiilor de invatamant de profil, mai precis universitatile de medicina din centrele universitare.

 

Prof. dr. Ioanel Sinescu

Prof. dr. Ioanel Sinescu

Referitor la aceasta modificare, Ioanel Sinescu a mai declarat ca  rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala pentru a deveni specialist intr-o specialitate si, ca urmare, apartine Ministerului Educatiei prin universitatile de profil. „Asa e normal, pentru ca pe mine, ca medic, nu m-a format Ministerul Sanatatii, m-a format Facultatea de Medicina si Farmacie care tine de ministerul Educatiei, si o clinica anume. Anul acesta, rezidentiatul va trece de la Ministerul Sanatatii la universitati. Salariile le va da Ministerul Sanatatii, dar educatia, pregatirea si diploma o primesc viitorii medici de la Ministerul Educatiei, prin universitati” a mai precizat rectorul UMF Carol Davila.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*