Furnizorii de servicii, chemați să semneze noi adiționale la contractele cu CNAS

29 martie 2018 | 0 comentarii |

În perioada 29 martie – 2 aprilie, furnizorii de medicamente, servicii şi dispozitive medicale sunt aşteptaţi la casele de asigurări de sănătate pentru a semna documentele de prelungire a relaţiilor contractuale, informează CNAS.

 

La 1 aprilie a.c. va intra în vigoare noul Contract-cadru ce va reglementa condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum şi normele metodologice de aplicare a acestui act normativ în anul 2018.

În acest context, în perioada 29 martie – 2 aprilie a.c., reprezentanţii legali ai furnizorilor de medicamente, servicii şi dispozitive medicale sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări de sănătate din întreaga ţară, în timpul programului de lucru, pentru a semna documentele de prelungire a relaţiilor contractuale”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în această după-amiază.

Raluca Alexandru, președintele CJAS Buzău a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro că „este vorba despre prelungirea vechilor contracte cu încă o lună, dar după noile norme. Noi am notificat deja furnizorii de servicii, îi așteptăm mâine să semneze actele adiționale, iar dacă va fi nevoie vom prelungi programul de activitate”.

 

Raluca Alexandru

CNAS menționează în comunicatul amintit că, în intervalul menţionat, preşedinţii-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate vor putea decide, după caz, prelungirea programului de lucru al instituţiilor pe care le conduc, astfel încât să permită tuturor furnizorilor să semneze actele adiţionale menţionate.

Ca instituţii care reprezintă interesele asiguraţilor, casele de asigurări de sănătate vor prelungi programul de lucru ori de câte ori va fi necesar și vor acordă toată asistența furnizorilor, pentru ca aceștia să poată semna documentele de prelungire în timp util, astfel încât să se asigure continuitatea serviciilor medicale”, a declarat președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, în încheierea comunicatului CNAS.

O veste bună este că s-a prelungit perioada de semnare a documentelor de prelungire a relațiilor contractuale cu CJAS până luni, astfel încât să nu avem probleme. După aceea, până la sfârșitul lunii aprilie vom încheia noile contracte”, a mai spus președintele CJAS Buzău, Raluca Alexandru.

 


Adaugati un comentariu


 

*