Gala Societatii Civile isi va premia castigatorii pe 12 iunie

Festivitatea va avea loc, la fel ca si in anii precedenti, in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. 166 de proiecte sunt inscrise in competitie, iar 23 dintre ele sunt la categoria Sanatate. 

 

gala societatii civile 2La scurt timp dupa ce au anuntat ca pregatirile pentru editia decernarii premiilor pentru acest an a Galei Societatii Civile sunt pe ultima suta de metri, organizatorii evenimentului au comunicat, zilele acestea, ca evenimentul va avea loc in ziua de 12 iunie, la Teatrul National din Bucuresti.

Asadar, in mai putin de o luna va avea loc decernarea oficiala a premiilor, in cadrul celui mai amplu eveniment dedicat sectorului non-guvernamental din Romania. Dupa cum au anuntat organizatorii, si editia din acest an a galei a fost gandita ca un moment care sa apartina in totalitate celor care isi dedica eforturile pentru a schimba in bine Romania, intr-o serie larga de domenii si arii de activitate, iar seara care incheie competitia anuala va strange si de aceasta data nume sonore ale mediului non-guvernamental, reprezentanti ai media si autoritati nationale „sub cupola aceluiasi deziderat de a oferi recunoastere celor care se implica si prin aceasta de a oferi modele sociale demne de urmat”.

In cadrul evenimentului vor fi promovate si premiate cele mai eficiente, durabile si originale proiecte implementate de reprezentantii sectorului neguvernamental din Romania in ultimii ani.

 

gala 2015In cadrul acestei editii au fost inscrise in competitie 166 de proiecte si programe implementate de tot atatea organizatii non-profit, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Nu mai putin de 23 dintre aceste proiecte sunt inscrise la sectiunea Sanatate. Intre proiectele aflate in competitie regasim Fiecare copil conteaza – Salvati Copiii Romania, Helthcare: Human to Human – Asociatia Daruieste ViataCaravana mobila – Asociatia Caravana cu Medici, Casa Parintilor MagiCAMPAsociatia MagiCAMP, O sansa pentru viataAsociatia REACT, Unda verde la fapte buneAsociatia Little People Romania, GPS pentru creier la Marie Curie – Asociatia Inima Copiilor, Lalele interactive – Asociatia Antiparkinson Romania, Proiectul international You’ll never walk alone – Asociatia Salveaza o inima,    Auzul un dar. Nu-l ignora!Zambet pentru mame si copii – Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, etc. In 2017 incercam sa facem si un mic bilant al celor 15 ani in care Gala Societatii Civile a fost un factor de coeziune in randul asociatiilor si fundatiilor pe peste tot din Romania. Astfel, putem remarca faptul ca sunt cateva arii cu un interes constant atat pentru finantatori, cat si pentru sectorul ONG, cum ar fi educatia si sanatatea, dar si ca in cei 15 ani, sectorul asociativ a cunoscut o maturizare ce iese in evidenta prin calitatea proiectelor si maniera deosebita de implementare”, a precizat Florentina Loloiu, director de programe Fundatia Gala Societatii Civile.

 

gala societatii civile premiiPremiile vor fi acordate pntru 17 sectiuni distincte, urmand ca unul dintre proiectele selectionate in cadrul aceastei editii sa primeasca apoi marele premiu al Galei Societatii Civile. Cele 17 sectiuni sunt: Educatie, Invatamant, Cercetare, Arta si Cultura, Apararea drepturilor individuale si colective, Comportament civic si Participare publica, Sanatate, Incluziune sociala, Servicii de Asistenta sociala, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala, Proiecte si campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret, Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala si Programe. Vor fi acordate, de asemenea, Premii pentru Eficienta, Impact, Durabilitate si Originalitate proiectelor care au excelat conform acestor criterii.

Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Initiat in anul 2002, acest proiect al fundatiei cu acelasi nume face cunoscuta in fiecare an initiativa civica si recunoaste impactul activitatii de tip ONG asupra societatii romane in ansamblul ei.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*