George Mirel Cristescu este noul manager al Spitalului Clinic Colentina

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că, începând din 22 mai, managerul David Andrei Cosmin și-a încheiat mandatul, iar la Spitalul Clinic Colentina a fost numit manager interimar George Mirel Cristescu, de la CJAS Constanța.

 

Un fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța a fost numit la șefia Spitalului Clinic Colentina. Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat pe o rețea de socializare că „astăzi (22 mai 2023 – n.r.) s-a încheiat mandatul de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al domnului David Andrei-Cosmin. Îi mulțumim pentru activitatea și eforturile depuse în managementul unuia dintre cele mai prestigioase unități medicale ale Municipiului București”.

În același timp, Tomescu a anunțat că noul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina este domnul doctor George Mirel Cristescu, un specialist cu activitate profesională neîntreruptă de peste 25 de ani în cadrul Sistemului de Asigurări de Sănătate din România. De-a lungul acestei perioade, a ocupat mai multe poziții de conducere în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, inclusiv cea de președinte-director general al instituției în perioada 2016-2019. Domnia sa a acceptat să se alăture echipei noastre și avem încredere că experiența sa își va lăsa amprenta în cadrul Spitalului Clinic Colentina, având că scop o evoluție a calității seviciilor medicale și a îmbunătățirii siguranței pacientului” a anunțat acesta pe facebook.

 

George Emil Cristescu

Potrivit presei locale constănțene, George Mirel Cristescu a fost revocat din funcția de director al CJAS Constanța în februarie 2019, în urma unui control al CNAS care viza concediile medicale, iar în locul său a fost numită cu delagație, la conducerea instituției, Luminiţa Nagy, care a opreluat funcția de președinte-director general începând cu 5 februarie, funcție pe care o deține și în prezent.

Cristescu a contestat actul administrativ și l-a atacat în instanță, dar se pare că n-a avut câștig de cauză, fiind propulsat în funcția de manager al Spitalului Colentina din funcția de consilier superior al  CJAS Constanța.

Cristescu a ocupat mai multe poziții de conducere în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, inclusiv cea de președinte-director general al instituției, anterior fiind director al Direcţiei Relaţii Contractuale din cadrul instituției.

În ultima sa declarație de avere, Cristescu spune că deține un teren în Eforie Sud și patru imobile – unul în Eforie, unul în București și două în Constanța.


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*