George Scutaru, posibil ministru de interne, dupa ce Radu Stroe a demisionat in urma tragediei din Apuseni

23 ianuarie 2014 | 1 comentariu |

Deocamdata, portofoloul este asigurat de vicepremierul Gabriel Oprea. Dupa demiteri si demisii ale personajelor din esalonul al doilea, astazi a cazut si capul unui ministru, responsabil pentru modul defectuos in care s-a actionat pentru localizarea victimelor tragediei din Apuseni.

 

Radu Stroe

Radu Stroe

In urma numeroaselor presiuni si a unor intrebari la care nu a fost in stare sa dea un raspuns pertinent, rezumandu-se doar la a declara ca „imi reprosez ca acest accident s-a intamplat in timpul mandatului meu”, ministrul Radu Stroe a catadicsit, in cele din urma, sa isi prezinte demisia in cursul zilei de azi. Demisia sa vine in urma tragediei petrecute la inceputul acestei saptamani, cand un avion care efectua un transport medical s-a prabusit in munti, iar institutiile si echipele de interventie din subordinea Ministerului de Interne nu au fost in stare sa localizeze victimele in timp util. Ca urmare, starea a doi dintre raniti s-a agravat din cauza hipotermiei, ulterior cei doi decedand.

De mentionat ca in urma sedintei de guvern in care s-au analizat rapoartele privitoare la accidentul din apuseni, premierul Victor Ponta nu i-a atribuit niciun fel de raspundere lui Radu Stroe, in calitate de ministru de Interne, principalul vinovat fiind secretarul de stat Catalin Chiper, demis in cursul zilei de ieri. Printre vinovati au fost citati si sefii STS si Romat SA, acesta din urma prezentandu-si demisia, la fel ca si seful IGSU, generalul Ion Burlui. Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reprosat insa, lui Stroe, ineficienta.

 

*Citeste si „Incep sa cada capetele vinovatilor din cauza modului in care s-a actionat pentru salvarea victimelor din avionul prabusit”

 

Epava avionului prabusit in Apuseni

Epava avionului prabusit in Apuseni

In ciuda acestui adevarat cutremur iscat in ministerul pe care il conducea, Radu Stroe a continuat, pana astazi, sa sustina ca nu se simte in niciun fel responsabil pentru modul defectuos in care s-a actionat dupa aterizarea fortata a avionului in care se aflau cei cinci medici si doi membri ai echipajului si nici din partea sefului sau direct de la Guvern nu a venit niciun semn ca acesta ar trebui schimbat din functie. In cele din urma, Radu Stroe a decis astazi sa-si dea demisia, dupa ce a pierdut si sustinerea partidului care l-a propulsat in Guvern. Criticat chiar de seful sau de partid, impreuna cu ministrul Transporturilor, Stroe n-a mai avut de ales si a renuntat la scaunul de ministru demisia sa neputand fi calificata drept una de onoare, asa cum a declarat in cadrul unei conferinte de presa, deoarece a venit intr-un moment in care a fost fortat de imprejurari sa faca acest gest.

Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat pentru o vreme de vicepremierul Gabriel Oprea, iar cel mai vehiculat nume pentru preluarea portofoliului de la Interne este cel deputatului de Buzau, George Scutaru.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca noul ministru va fi nominalizat in jururl datei de 1 februarie si a apreciat ca actualul sistem de interventii de urgenta trebuie sa aiba o comanda unica, probabil va intra in atributiunile unui vicepremier, astfel incat sa nu se mai ajunga la astfel de situatii tragice.

 

*Citeste si „Salvatori de vieti in pericol, dupa o aterizare fortata cu avionul”

 

George Scutaru

George Scutaru

Adrian George Scutaru s-a nascut in data de 24 octombrie 1973 si este deputat PNL de Buzau in Parlamentul Romaniei din 2004, reales in 2008 si 2012. De asemenea, este vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, presedinte al Organizatiei PNL Buzau si membru in BPC al PNL. A fost ales deputat de Buzau in Parlamentul Romaniei, din partea Partidului National Liberal, trei mandate consecutiv, incepand cu legislatura 2004-2008, in mandatele 2008-2012 si 2012-2016 fiind ales deputat in colegiul uninominal 1 Buzau, format din orasele Nehoiu, Patarlagele si comunele Berca, Calvini, Catina, Chiojdu, Cislau, Magura, Panatau, Parscov, Tisau, Unguriu, Viperesti.

Intre timp ancheta deschisa de procurori in acest caz continua, fiind luate in considerare trei ipoteze referitoare la cauza accidentului. Una dintre cauze ar putea fi starea tehnica precara a avionului, ceea ce a generat odefectiune, o alta ar fi conditiile meteo si o eroare decomunicare intre pilor si cordonatorii zborului, iar cea de-a treia ipoteza a fost lansata azi si se refera la o eventuala greseala de pilotaj.

 

*Citeste si „Calvarul medicilor prabusiti in munti s-a incheiat. Din pacate, pilotul Adrian Iovan si o studenta din avionul esuat au decedat”

 

Aura Ion si Adrian Iovan

Aura Ion si Adrian Iovan

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.000 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Dr. Radu Zamfir, unul dintre medicii din aeronava, a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul. In avion se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, studenta Aurelia Ion si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta Aura Ion era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Aura Ion a fost inmormantata astazi, cu onoruri militare, iar post-mortem i s-a acordat gradul de locotenent si titlul de medic.

Adrian Iovan va fi inmormantat maine, cu onoruri militare, la Cimitirul Belu din Capitala.

 

*Citeste si „Mii de oameni aduc omagii celor doua victime ale accidentului aviatic din apuseni. Aura Ion va fi inmormantata cu onoruri militare”

 

*Citeste si „Aura Ion, studenta care a murit invatatnd sa salveze viata altora”

 

*Citeste si „77 DE CUVINTE: Dezinteres, nepricepere sau asa suntem noi?”

 


Categorii: Actual, Eveniment

Comentarii (1)

  1. Necula Florin spune:

    Respect pentru acesti oameni

Adaugati un comentariu


 

*