Grasimile care apara organismul de diabet

12 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Cercetatorii au descoperit recent o noua specie de acizi grasi care ar putea fi, pe viitor, o solutie pentru producerea de medicamente impotriva diabetului.

 

doctori analize laboratorCercetatorii americani au identificat o noua categorie de acizi grasi produsi de corpul uman, care au efecte protectoare contra diabetului, iar aceasta descoperire ar putea duce la obtinerea unor noi tratamente. Autorii studiului au constatat ca, dupa ce au injectat acest nou tip de lipide in organismul unor soareci modificati genetic pentru a dezvolta o forma echivalenta a diabetului adult, de tip 2, uman, rozatoarele au prezentat o scadere considerabila a glicemiei. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca persoanele care au in organism concentratii foarte mici din acesti acizi grasi prezinta un risc foarte mare de diabet. Ei au mai constatat ca la soarecii rezistenti la diabet,  concentratiile de aceste lipide erau ridicate.Toate aceste lucruri sugereaza ca lipidele in cauza ar putea fi utilizate in scop terapeutic contra diabetului, supa cum afirma oamenii de stiinta de la Institutul Salk, din orasul californian La Jolia, si cei de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, autorii acestui studiu. „Concentratiile ridicate de aceste lipide par a fi asociate cu o serie de efecte benefice atat la soareci, cat si la oameni”, a declarat Barbar Kahn, decan adjunct la facultatea de medicina din cadrul Beth Israel Deaconess Medical Center, coordonatorul principal al studiulu.

 

laborator Lipidele precum colesterolul rau sunt asociate, atunci cand exista in exces, cu maladiile cardiovasculare. In ultimii anii, oamenii de stiinta au descoperit ca anumite lipide sunt bune pentru sanatate, precum omega 3, care se afla in uleiul de peste si in grasimile vegetale. Noua categorie de lipide nu a fost pana acum identificata in celule si tesuturi, pentru ca exista in concentratii foarte scazute, fapt care o face sa fie greu de detectat. „Acesti acizi grasi sunt uimitori, pentru ca ei pot sa reduca si inflamatiile, fapt care ne face sa credem ca, in afara de diabet, am putea sa descoperim noi posibilitati de folosire a acestor molecule pentru a combate inflamatiile cronice, precum cele generate de maladia Chron şi artrita”, a adaugat si Alan Saghatelian, profesor de biologie la Institutul Salk.

 

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*