Iepurasul de Paste a venit la Spitalul Judetean Buzau in uniforma de camuflaj

Militarii din cadrul Diviziei 2 infanterie Getica le-au daruit astazi copiilor dulciuri si bucuria de a urmari desena animate le televizoarelepe care le-au instalat in saloane.

 

DSC_0233Sarbatoarea Pastelui va fi anul acesta una ceva mai fericita pentru copiii suferinzi internati in prezent la sectia de pediatrie a SJU Buzau, dupa ce au avut azi parte de o vizita mai speciala a iepurasului. Acesta a fost intruchipat de militarii din cadrul Diviziei 2 Infanterie, care s-au tinut de cuvant si au adus la spital cele necesare pentru o mai dotare a sectiei in care sunt internati copiii. Promisiunea a fost facuta la inceputul acestei luni, cu prilejul unei alte actiuni umanitate, in cadrul careia militarii buzoieni au donat sange la Centrul de Transfuzii Buzau. Atunci, au anuntat ca bonurile valorice primite in schimbul sangelui pe care l-au donat, vor fi folosite pentru achizitionarea de aparatura in vederea utilarii sectiei de pediatrie, precum si pentru achizitionarea de cadouri pentru copiii internati aici.

 

DSC_0335In cursul zilei de astazi, promisiunile au fost concretizate, militarii venind la spital incarcati de cadouri. In saloanele sectiei au instalat televizoare noi la care copiii sa poata urmari desene animate si alte programe pentru varsta lor, astfel incat perioada pe care sunt nevoiti sa o petreaca in spital sa fie mai usor de suportat. Saloanele sectiei au mai fost doate si cu frigidere si cuptoare cu microunde, aparate de care au fost foarte incantati parintii, care sunt nevoiti sa stea internati impreuna cu copiii. Totodata, micii pacienti au primit fructe, dulciuri si jucarii din partea militarilor, cadouri de care s-au aratat foarte incantati.

 

DSC_0302Surpriza facuta copiilor dar si parintilor acestora a fost pusa la cale in colaborare cu personalul medical al spitalului, de la care militarii au aflat care ar fi dotarile de care are nevoie sectia.

La finalul vizitei facute la spital si dupa ce toate aparatele electrocasnice aduse in dar au fost instalate in saloane, militarii au simtit aceeasi satisfactie ca si micii pacienti, cand i-au vazut pe acestia cu ochii atintiti pe ecranele televizoarelor si savurandu-si dulciurile primite in dar.

Nu in ultimul rand, personalul medical al Sectiei Pediatrie a multumit pentru daruri, iar comandantul Diviziei 2 Infanterie, general Lucian Foca, prezent alaturi de militari, a declarat ca nimic nu se poate compara cu bucuria pe care o simti atunci cand un copil alearga sa te imbratiseze si nici cu sanatatea, care este la fel de pretioasa ca bucuria copiilor”.

 

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*