În premieră în România, la Târgu Mureș se va studia hipnoterapia medicală

6 august 2019 | 0 comentarii |

Din această toamnă, dr. Elena Gabor, președintele Asociației Europene pentru Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului (AEHM), va preda astfel de cursuri, care vor fi însă facultative.

 

Elena Gabor

Revenită în țară după mai bine de zece ani de experiență în domeniul hipnoterapiei medicale în Statele Unite ale Americii și în Europa, dr. Elena Gabor, preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului (AEHM), a anunţat că, începând din anul universitar 2019-2020, studenții Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş se pot înscrie la cursurile facultative de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, care vor fi predate în cadrul catedrei de Psihiatrie, în premieră în România.

Vom preda un curs facultativ de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului. Va fi predat atât în limba engleză cât şi în în limba română, va cuprinde teorie şi practică. În primul semestru vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducere a hipnozei, terapii care se folosesc în starea de hipnoză. Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate şi vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn şi managementul stresului, pentru managementul durerii, pentru pregătirea pre-operatorie, intra-operatorie şi post-operatorie. Este o premieră în România, se va preda pe perioada primului semestru, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât şi lucrări practice”, a declarat dr. Elena Gabor, președintele AEHM, care a predat astfel de cursuri studenților din America și din Europa și a ajutat numeroși pacienți.

 

Preşedintele AEHM, care de mai bine de trei ani desfășoară și în România worksop-uri tematice, a subliniat că există numeroase studii de specialitate legate de eficacitatea hipnoterapiei în cazul unor afecțiuni, iar cursurile pe care le va preda studenților de la UMFST Târgu Mureș sunt realizate pe baza experienței sale în domeniul hipnoterapiei medicale din ultimii 13 ani.

Deschiderea UMFST şi a domnului decan a fost foarte mare şi le mulţumim pentru acest lucru, este un pas înainte pentru a dezvolta medicina subconştientului prin care se promovează aducerea sufletului (subconştientului) înapoi în medicină. Sufletul este o componentă esenţială în fiinţa noastră şi a lucra pe subconştient şi a ne accesa problemele noastre de la acel nivel are un aport foarte mare în vindecare. În toată lumea, medicii psihiatri, psihologii şi în general medicii din toate specialităţile au training în hipnoză şi hipnoterapie”, a mai spus Elena Gabor.

Referitor la procentul de vindecare prin hipnoterapie medicală, ea a citat un studiu comparativ realizat în SUA, din care rezultă că foarte multe probleme pot fi rezolvate mult mai repede prin alte metode: 38% vindecări prin Psihanaliză, după 600 de ședințe, 72% vindecări prin Terapie comportamentală, după 22 de ședințe și 93% vindecări prin Hipnoterapie medicală, după doar 6 ședințe.

Ea crede că prin renunţarea la convingerile negative, sentimentele se schimbă, producţia hormonală se schimbă, la fel și nivelul energetic, ca şi conştiinţă sau ca şi corp energetic.

 

Unele dintre cele mai „fascinante” cazuri de vindecare din cariera sa sunt descrise de dr. Elena Gabor în cartea „Acasă la Arborele Vieţii”, în care arată rezultatele obținut în cazuri de anxietate, depresie dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc.

Fără a contesta eficiența terapiilor medicamentoase sau chirurgicale, dr. Gabor susține că există afecțiuni în cazul cărora pacienții nu reacționează în modul dorit și așteptat la tratamentul medicamentos, iar hipnoterapia medicală ar fi o soluție. „Rănile subconștientului nu pot fi rezolvate prin tratamente medicamentoase sau chirurgical. Am avut nenumărate cazuri, inclusiv de boli cronice severe, care m-au ajutat să înțeleg că multe dintre simptomele și bolile fizice maschează, de fapt, boli ale subconștientului”, a explicat hipnoterapeutul, care consideră că primul semnal al faptului că există o problemă cu gândirea este atunci când nu ne simţim bine și că imediat putem identifica acele gânduri sau convingeri şi să le schimbăm, pentru a nu ajunge să perpetuăm sentimente negative.

 

Elena Gabor crede că viaţa fiecăruia s-ar putea îmbunătăţi mult mai rapid şi mai uşor dacă ar înțelege că trebuie să stea calm, liniştit, să se iubească şi să se respecte, să realizeze cine este, că este o extensie a sursei de conştiinţă – a divinităţii, în termeni religioşi – să se respecte, să aibă grijă de el, să aibă încredere în el, iar hipnoterapia ajută omul să regăsească aceste stări.

*Hipnoterapia este descrisă ca un mod profesionist și sigur în care sunt abordate bolile, fără medicamente. Se adresează minții subconștiente și, indirect, și minții conștiente, deoarece subconștientul este cel care deține controlul asupra conștientului. Hipnoterapia implică folosirea sugestiilor pozitive în timpul stării de hipnoză, pentru implementarea unor schimbări benefice în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă, precum și pentru a ajuta în procesul de vindecare al diverselor afecțiuni.

*Asociația europeană de hipnoterapie medicală și terapia subconștientului (AEHM) este o asociație profesională dedicată promovării și avansării domeniului hipnoterapiei, cu toate ramurile ei: hipnoterapia medicală, stomatologică, hipnoterapia pentru dezvoltarea personală și hipnoterapia spirituală, precum și a terapiei subconștientului (care include toate terapiile și tehnicile care se adresează aspectului subconștient al ființei umane).

(Sursă foto: Elena Gabor/Facebook)

 


Adaugati un comentariu


 

*