Incep inscrierile pentru a doua specialitate medicala in regim de taxa

26 aprilie 2014 | 0 comentarii |

Medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti care doresc sa aiba o noua  specializare trebuie sa solicite avizul privind inscrierea la programul de pregatire pana pe 9 mai, iar dosarele se vor depune la Ministerul sanatyatii, pana pe 16 mai.

 

 admitere medicinaMinisterul Sanatatii anunta ca in perioada 28 aprilie – 09 mai, medicii, medicii dentisti si farmacistii interesati se pot adresa institutiilor de invatamant medical superior, pentru obtinerea avizului privind inscrierea la programul de pregatire in a doua specilitate, in regim cu taxa, potrivit calendarului de examene, concursuri si sesiuni de inscriere, pentru anul 2014.

Potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, privind organizarea si finantarea rezidentiatului, posesorii certificatului de medic, medic dentist sau farmacist specialist pot efectua pregatire pentru obtinerea celei de a doua specialitati, in regim cu taxa.

In masura in care, pentru o anumita specialitate, numarul solicitarilor va depasi numarul locurilor acordate, coordonatorul programului de pregatire va organiza test de selectie. Candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate, vor primi avizul de inscriere la acest program.

ATENTIE, solicitarile pentru specialitatea Medicina de urgenta vor fi analizate ulterior, de catre Comisia de Specialitate a Ministerului Sanatatii.

*Locurile aprobate pentru a doua specialitate, sesiunea mai 2014, AICI

 

medicina 333Dosarele de inscriere la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, se depun la Ministerul Sanatatii, sediul din str. George Vraca nr. 9, in perioada 05 – 16.05.2014 si vor cuprinde:

– cerere de inscriere, in care se va preciza: numele si prenumele, locul actual de munca si tipul de contract de angajare, specialitatea actuala, specialitatea pentru care se doreste inscrierea, precum si date de contact (nr. telefon, e-mail);

– acordul angajatorului de participare la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, cu precizarea specialitatii si a centrului universitar de pregatire. Unitatile sanitare publice vor preciza, in adresa, modul de incadrare si retribuire pe aceasta perioada, precum si stabilirea programului de lucru, cu respectarea prevederilor Codului Muncii. Cei neincadrati vor declara pe proprie raspundere acest statut;

– avizul de inscriere la programul de pregatire eliberat de rectorat, dupa caz, decanat;

– xerocopia certificatului de medic specialist;

– xerocopia avizului de libera practica sau certificatului de membru al organizatiei profesionale respective;

– certificat medical de sanatate tip A 5;

– xerocopie dupa actul de identitate B.I./C.I.;

– xerocopia documentelor privind schimbarea numelui, daca este cazul;

– angajament de plata privind taxa de participare la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa aprobata prin Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 973/4592/2010.

 

medicinesProgramul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa se efectueaza cu frecventa si asigura acelasi nivel si aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza.

Echivalarea se face de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza program de rezidentiat in specialitatea respectiva. Echivalarile vor fi transmise Ministerului Sanatatii, care va stabili durata si modulele necesare finalizarii pregatirii.

Listele aprobate ale medicilor inscrisi la programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, pe institutii de invatamant medical superior si specialitati se va afisa pe site-ul Ministerului Sanatatii, www.ms.ro , la sectiunea Informare –Noutati, la data de 24.06.2014.

Programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa va incepe la data de 01.07.2014, cu efectuarea a 6 luni din stagiul de baza.

Accesati link-urile de mai jos pentru amanunte:

*Cerere inscriere                       *Angajament de plata

*Ordin taxa anuala                      *Metodologie

 

studenti medicinaCalendarul de examene, concursuri si sesiuni de inscriere 2014:

25 martie 2014 – 30 aprilie 2014: sesiune examen de obtinere a titlului de medic, medic dentist, respectiv farmacist specialist;

9-16 mai 2014: sesiune inscrieri pentru a doua specialitate in regim cu taxa pentru medici, medici dentisti si farmacisti specialisti;

28 mai 2014: examen pentru obtinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti;

4 iunie 2014: examen de obtinere a gradului de specialist, respectiv pentru biologi, biochimisti si chimisti;

12 iunie 2014: examen pentru obtinerea gradului de primar pentru medici, medici dentisti si farmacisti;

24 septembrie 2014: examen pentru obtinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti;

27 septembrie 2014: examen pentru obtinerea titlului de specialist anestezie si terapie intensiva si a diplomei EDA;

16 octombrie 2014: examen de obtinere a titlului de medic, medic dentist respectiv farmacist specialist;

16 noiembrie 2014: concurs de intrare in rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

 


Adaugati un comentariu


 

*