Incepe un nou program pentru formarea de specialisti in chirurgia cardiovasculara

20 februarie 2015 | 0 comentarii |

Proiectul va fi coordonat de Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures si beneficiaza de o finantare europeana de 4,7 milioane de euro, pentru specializarea a 200 de cadre medicale.

 

UMF Targu Mures

UMF Targu Mures

La inceputul saptamanii viitoare, mai precis pe data de 24 februarie, va fi semnat un contract de finantare din bani europeni a unui nou proiect ce vizeaza formarea de specialisti romani in domeniul chirurgiei cardiovasculare, cu accent deosebit pe chirurgia cardiovasculara pediatrica. Proiectul este denumit „Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie si chirurgie cardiovasculara pediatrica – CORDISPED” si va beneficia de o finantare de 4,7 milioane de euro, find coordonat de UMF Targu Mures.

Parteneri in cardul proiectului, ce isi propune formarea a 200 de specialisti in acest domeniu, sunt si Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, precum si Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

 

Dr.Leonard Azamfirei

Dr.Leonard Azamfirei

Obtinerea finantarii este condsiderata o adevarata victorie de catre rectorul UMF Targu Mures, Leonard Azamfirei, care spune ca obiectivul principal este resuscitarea asistentei medicale pe zona de cardiologie pediatrica si chirurgie cardiovasculara.  „De fapt, vorbim de un dublu obiectiv: pe de o parte formarea resursei umane la nivel de tara, pe zona de invatamant si de practica medicala pe cardiologia pediatrica si chirurgia cardiaca. In acest sens, se vor instrui 70 de medici din zona de chirurgie cardiaca si stiintele conexe, anestezie si terapie intensiva, cardiologie pediatrica, precum si 120 de asistente medicale care lucreaza in acest domeniu, iar pe de alta parte se va derula o componenta de dotare, de infrastructura, care va asigura echipamentele necesare demonstratiei operatiilor care se vor face si partea de materiale consumabile”, a declarat rectorul UMF Targu Mures. Acesta a mai precizat ca termenul de finalizare a programului este luna decembrie a acestui an.

 


Adaugati un comentariu


 

*