Indiferent de vârstă, păstrează inima pentru iubire!

16 mai 2018 | 0 comentarii |

„Tu știi să-ți măsori corect tensiunea? Verifică pentru a preveni! Schimbă stilul de viață! Controlează hipertensiunea arterială!”- sunt întrebările pe care medicii cardiologi le pun fiecăruia dintre noi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

 

Cu aceste mesaje, bucureștenii și nu doar ei sunt invitați marți, 22 mai, în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București, pentru a afla direct de la cadrele medicale cum să-și mențină sănătatea inimii. „Vei afla informații utile pentru sănătatea ta și celor apropiați ție. Ce faci dacă ești diagnosticat cu hipertensiune arterială? Ce ai de făcut dacă părinții tăi sunt hipertensivi? De câte ori, când, unde și cum trebuie să îți măsori corect tensiunea arterială?Vino să afli răspunsurile în cadrul evenimentului organizat cu ocazia zilei mondiale de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, o afecțiune ce cauzează 62% dintre decesele provocate de bolile de inimă”, transmit organizatorii, printr-un comunicat remis presei.

Acțiunea de informare a publicului larg privind hipertensiunea arterială va avea loc marți, 22 mai, între orele 13.00 și 20.00, în Parcul IOR, zona statuii lui Alexandru Ioana Cuza, intrarea dinspre str. Baba Novac. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Sectorului 3, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, la inițiativa companiei KRKA.

 

La eveniment vor fi prezenți dr. Emma Weiss (medic internist), dr. Luiza Pirvu (diabetolog), psiholog Catalina Buzdugan, antrenor George Niculescu și alți invitați surpriză care vor explica de ce este important să se respecte tratamentul recomandat pentru hipertensiune, de ce în prezent mulți dintre tineri sunt diagnosticați cu boli ale inimii. Totodată, specialiștii vor oferi sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos.

Te așteptăm la corturile amplasate în parc pentru a-ți măsura tensiunea arterială, greutatea și înălțimea, pentru a primi materiale informative și sfaturi de la specialiștii prezenți la eveniment. Vom face sport, vom dansa și vom petrece împreună o zi în parc – o porție de sănătate și bucurie dăruită inimii noastre. Vă așteptăm cu premii și surprize!”, este îndemnul organizatorilor care ne sfătuiesc să nu uităm că pentru a preveni afecțiunile cardiace este important să ne verificăm tensiunea, să avem un stil de viață sănătos și, infiferent de vârstă, să ne păstrăm inima sănătoasă și s-o lăsăm să iubească, să n-o expunem riscurilor care o pot îmbolnăvi.


Adaugati un comentariu


 

*