Inginerul Calin Mircea Laza, noul manager interimar la spitalul Colentina

7 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Acesta a detinut pana anul trecut o functie similara la Spitalul Judetean de Urgenta Deva, de unde a demisionat.

 

Ing. Calin Mircea Laza

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a facut astazi anuntul promis, referitor la managerul care ii va lua locul medicului Silvi Ifrim la spitalul Colentina, dupa ce aceasta si-a dat „demisia de onoare”, in urma scandalui iscat de plecarea neurochirurgilor Ionut Gobej si Dorin Bica. Cel desemnat sa ocupe, in calitate de interimar, fotoliul ramas vacant este Calin Mircea Laza. Este inginer de profesie si a detinut, pana in luna august a anului trecut, functia de manager al SJU Deva. A ocupat aceasta functie timp de 4 ani, din 2012 pana in 2016, iar in luna august a anului trecut si-a dat demisia. Motivele gestului sau au fost sugerate la acea vreme printr-o scrisoare deschisa, in care Calin Mircea Laza preciza ca „atunci cand nu exista o viziune comuna, cand, cu orice pret, lucrurile se vor a fi schimbate, cand tot ce ieri ai apreciat, maine urmeaza a fi blamat, cand barierele respectului fata de semeni sunt trecute cu bocancii, realizezi ca vine un punct… si de la capat. Le multumesc tuturor celor care m-au investit cu incredere si ii sfatuiesc pe toti cei ce isi desfasoara profesiile si munca in cadrul SJU Deva, sa continue sa faca acest lucru cu demnitate, in ciuda unor speculatii si incercari de denigrare aparute in spatiul public. (…) In rest… verba volant”. Mai trebuie facuta precizarea ca la conducerea SJU Deva a fost propus de PNL.

 

Conform presei locale hunedorene, incepand cu data de 13 februarie a anului in curs, Calin Mircea Laza detinea functia de director comercial al Complexului Energetic Hunedoara. Primarul Gabriela Firea, care acum l-a numit manager la Colentina, nu a dat prea multe detalii cu privire la argumentele care au convins-o sa il numeasca pe acesta in functia de manager al unuia dintre cele mai mari spitale din Capitala, fie si cu titlu de interimar.

„Ieri dupa-amiaza am avut mai multe intalniri, cateva interviuri, si am decis ca managerul interimar al Spitalului Colentina sa fie domnul Laza Mircea, care a fost managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Deva. Exista posibilitatea legala de prelungire a unui contract de management interimar. Totul este conform legii, va dati seama ca nu ne permitem sa facem ceva ilegal”, este declatatia facuta de primarul general al Capitalei in aceasta dupa-amiaza, cu privire la decizia luata.

Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile si daca noul manager va fi capabil sa aduca linistea in spital si dea, personalului medical si pacientilor, siguranta de care au nevoie.

 


Adaugati un comentariu


 

*