„Inima Copiilor” a facilitat operatia fetitei cu tumora gigant

22 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Medicii care au efectuat operatia nu au avut nicio pretentie financiara, insa au fost necesare unele cheltuieli, pe care le-a suportat Asociatia care a realizat la Marie Curie si cea mai moderna sectie de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti din tara.

 

Micuta Casiana, la Terapie intensiva

Micuta Casiana, la Terapie Intensiva

Vestile care vin de la Spitalul Marie Curie dupa operatia in premiera europeana la care a fost supusa o fetita de o luna si cateva zile, cu o tumora gigant, sunt bune, medicii care o au in grija spunand ca starea pacientei este stabila si spera la o evolutie pozitiva. Intrucat tumora de un kilogram ii afectase grav traheea, vasele sanguine de la nivelul gatului, tiroida, nervi si alte tesuturi, dupa extirparea acesteia a fost nevoie de reconstructie, astfel ca fetita nu poate respira normal in acest moment, fiind tinuta intr-un incubator special unde respira cu ajutorul aparatelor. Ce-a fost mai greu a trecut, dar lupta nu s-a încheiat.

Casiana. micuta care s-a nascut cu o tumora la gat aproape cat corpul ei de mare, are in fata un drum lung, iar pentru a o ajuta sa-l parcurga, medicii de la spitalul Marie Curie vor tine permanent legatura cu cei din SUA si le vor trimite vesti despre starea ei. Doctorii spun ca un prim pas in recuperarea fetitei va fi facut cand ea va putea sa respire singura, insa acest lucru nu se va intampla mai devreme de cateva saptamani. „Acum, evolutia este buna. Primul pas in recuperarea Casianei este sa respire singura, mai apoi, in sase luni, asteaptam refacerea structurilor osoase musculare si nervoase pentru a fi supusa unor noi interventii”, a declarat medicul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva Neonatologie, de la spitalul Marie Curie.

 

In timpul operatiei

In timpul operatiei

Operatia a fost efectuata la inceputul acestei saptamani de o echipa de trei medici, doi dintre acestia venind special din Statele Unite pentru a realiza aceasta interventie. Desi a fost vorba de o operatie extrem de dificila, pe care multi specialisti de la clinici din Europa au refuzat sa o faca, medicii Ghali Ghali si Daniel Petrisor, veniti din Statele Unite, dar si dr. Mihai Dorobantu, de la spitalul Sfanta Maria, nu au avut nicio pretentie financiara pentru efectuarea interventiei. Toti au declarat ca pentru ei a contat doar salvarea vietii micutei paciente, de o luna si cateva zile.

Au fost insa necesare unele cheltuieli cu transportul si cazarea celor doi medici americani, de acest lucru ocupandu-se Asociatia Inima Copiilor. Presedintele asociatiei, Alex Popa, a declarat ca banii folositi pentru cheltuielile aferente transportului si cazarii celor doi medici americani au provenit din donatiile celor care au tinut sa redirectioneze doi la suta din impozitul pe profit catre organizatiile umanitare, facand totodata un nou apel la contribuabili, sa sprijine aceste ONG-uri prin directionarea celor doua procente din impozit.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*