Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare, cu lupa prin scoli

12 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Sanatatea elevilor reprezinta o prioritate la debutul anului scolar. In urma controalelor efectuate in ultima luna, inspectorii DSVSA Buzau au dat amenzi de 6.500 de lei unor operatori economici certati cu normele sanitar-veterinare.

 

Odata cu debutul noului an scolar, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau demareaza actiuni de control in unitatile de invatamant. Sunt vizate unitatile de vanzare din incinta sau din apropierea scolilor, dar si cantinele scolare. Inspectorii vor urmari daca sunt  respectate toate normele specifice, precum igiena, spatii de depozitare, manipulare, transport produse alimentare, monitorizarea si eliminarea deseurilor, conditii de marcare, ambalare, etichetare, dar si existenta echipamentelor de protectie sanitara.

Nu vor fi ocolite de controalele DSVSA nici unitatile de catering care furnizeaza diverse produse alimentare in scoli si licee si care  vor fi verificate daca respecta normele generale de igiena.

In ultima luna, inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau au desfasurat, 76 de actiuni specifice de control la operatori economici de pe raza judetului, cu caracter tematic, de rutina, pe baza sesizarilor sau la solicitarea unor institutii.

Astfel, alaturi de depistarea unor abateri minore, in cazul carora s-au dat termene de remediere si stabilirea de noi controale de verificare, au fost constatate si o serie de neconformitati, in 15 situatii, care au impus sanctiuni contraventionale.

Pentru 6 operatori economici au fost stabilite amenzi in cuantum de 6.500 de lei. Principalele abateri constatate au fost lipsa documentelor de inregistrare sanitare veterinare, comert cu amanuntul in spatii neaprobate, imposibilitatea demonstrarii efectuarii actiunilor obligatorii DDD sau nerespectarea normelor de igiena generala si specifica in spatiile de productie. Alti 9 comercianti au scapat doar cu avertisment, pentru nereguli precum prezenta in spatiile de depozitare a produselor alimentare a unor materiale fara legatura cu specificul activitatii, neactualizarea documentelor sanitare veterinare, lipsa procedurii de eliminarea a deseurilor, lipsa spatiilor pentru depozitarea materialelor si echipamentelor de igienizare”, a precizat dr. Ciprian Botezatu, director adjunct in cadrul DSVSA Buzau.


Adaugati un comentariu


 

*