Instanta i-a dat castig de cauza managerului SJU Buzau, in procesul cu ANI

23 mai 2016 | 0 comentarii |

Claudiu Damian a castigat procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate care intr-un raport publicat la inceputul acestui an il gasise incompatibil.

 

Claudiu Damian

Claudiu Damian

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Claudiu Damian, a castigat prima batalie cu Agentia Nationala de Integritate, intr-un proces pe care l-a intentat institutiei, dupa ce aceasta l-a declarat incompatibil, alaturi de alti 12 sefi de sectii si doi directori de spitale din tara, el fiind singurul manager din lista respectiva.

Chiar de atunci, Damian a declarat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca va ataca decizia ANI in instanta, pentru ca era vorba, de fapt, despre o perioada in care a predat gestiunea la locul de munca de unde a venit la cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet. Pe langa faptul ca a aflat din presa despre acuzatia ce i se aducea si nu a avut posibilitatea sa aduca argumente in favoarea sa si sa conteste decizia ANI, Claudiu Damian a precizat ca incompatibilitatea despre care vorbesc inspectorii ANI s-a produs fara vointa sa, fiind numit manager in perioada in care se mai afla inca in  preaviz la Romarta SA, numirea sa la sefia spitalului a venit pe neasteptate, iar cateva saptamani a mers in continuare si la vechiul loc de munca, pentru a preda gestiunea, dar acest lucru s-a intamplat dupa programul de la SJU Buzau.

 

Damian, Serbanoiu, MaricutaIn aceste conditii, a actionat Agentia Nationala de Integritate la Curtea de Apel Bucuresti, iar instanta a dispus, prin Decizia nr. 1678/2016, pronuntata vineri, 20 mai 2016, anularea raportului intocmit de ANI si a obligat parata la plata a 4.500 de lei cheltuieli de judecata.

Potrivit deciziei, care insa nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 15 zile de la comunicare, instanta “Admite exceptia lipsei de interes a capatului de cerere privind suspendarea executarii raportului de evaluare. Respinge aceasta cerere, ca lipsita de interes. Anuleaza raportul de evaluare nr. 2357/G/II/21.01.2016 intocmit de A.N.I. Obliga parata sa plateasca reclamantului suma de 4.550 de lei, cheltuieli de judecata“.

Damian spune ca se bucura ca judecatorii Curtii de Apel au apreciat corect situatia, dar bucuria lui este inca rezervata pana la pronuntarea unei decizii definitive si irevocabile. Spera insa ca decizia instantei de fond sa fie mentinuta si de instanta superioara.

Reamintim ca ANI a stabilit ca managerul SJU Buzau, Claudiu Constantin Damian s-a aflat in incompatibilitate in perioada 04 august- 24 septembrie 2014, cand a detinut sumultan functia de manager al SJU Buzau si de director al SC Romarta SA.

 


Adaugati un comentariu


 

*