Intre politica sanitara si votul pentru Consiliul Judetean

4 iunie 2012 | 0 comentarii |

Fostul ministru liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a venit la Buzau pentru a sprijini candidatura lui Cristinel Marian Bigiu la presedintia Consiliului Judetean, dar si pentru a se intalni cu medicii din judet, carora le-a solicitat propuneri in vederea realizarii noii strategii a politicilor sanitare pentru urmatorii 10 – 20 de ani.

Nicolaescu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca „USL nu are in acest moment un program pe problemele de sanatate”, iar actualul proiect al Legii Sanatatii „nu are sustinere politica”.

Eu, de doua luni, in calitate de presedinte al Comisiei de sanatate al PNL, ma intalnesc in teritoriu cu lumea medicala, in scopul in scopul de a solicita propunerile profesionistilor pentru ca politicile sanitare sa poata fi intelese asa cum trebuie la Bucuresti, la Guvern.  PNL are in proiectul de guvernare o propunere de proiect a Legii Sanatatii, dar vrem ca in urma consultarilor cu medicii din toata tara sa vedem daca si unde mai trebuie operate ajustari, modificari, astfel incat sa prezentam in USL un proiect care sa fie valabil pe termen lung, sa contina strategii pe urmatorii 10 – 20 de ani, sa fie votat in Parlament si sa nu mai sufere modificari decat atunci cand va ajunge la <maturitate> . Pe sanatate, nu avem acelasi punct de vedere cu PSD,  de aceea am raspuns cu placere solicitarii adresate de medicii buzoieni de a discuta despre cum ar trebui sa arate noua Lege a Sanatatii. Senatorul Marian Cristinel Bigiu, candidatul al USL la presedintia Consiliului Judetean Buzau, a organizat aceasta intalnire cu medicii de toate specialitatile din Buzau, iar propunerile lor vor fi cu certitudine regasite in noua Lege, care trebuie sa aiba ca principale obiective cresterea calitatii actului medical, finantarea corespunzatoare si schimbarea perceptiei asupra sistemului sanitar romanesc”, a declarat Nicolaescu, mentionand ca actualul ministru al Sanatatii, dr. Vasile Cepoi „nu poate sa vina in piata publica cu un proiect care  nu are sustinerea politica a USL, pentru ca Ministerul nu poate face altceva decat ceea ce doreste Guvernul din punct de vedere politic”.

Punctele de vedere exprimate la intalnirea cu medicii vor fi prezentate, in detaliu, de Sanatatea Buzoiana, pe parcursul acestei saptamani.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*