Invingatori in lupta cu cancerul

11 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Patru pacienti vindecati isi impartasesc experienta celor care inca se lupta cu boala. In cadrul unui seminar, acestia vorbesc despre tratamentul urmat, dieta si stilul de viata abordate.

 

seminar cancerS-a dovedit, in nenumarate cazuri, ca afectiunile oncologice pot fi invinse, mai ales daca sunt descoperite in faza incipienta si sunt corect tratate. Multi pacienti s-au vindecat dupa ce s-au luptat cu cancerul chiar si mai bine de 10 ani. Cei mai multi spun ca, pe langa tratamentul urmat, a contat foarte mult starea emotionala, alimentatia, stilul de viata abordat dupa diagnostic si, nu in ultimul rand, sprijinul prietenilor si al familiei.

Patru dintre pacientii care s-au vindecat de cancer au decis sa impartaseasca din experienta lor celor care inca se lupta cu boala, in speranta ca sfaturile oferite si exemplul propriu ii vor putea ajuta pe acestia sa fie la randul lor invingatori. Acestia vor participa, pe 19 septembrie, la un seminar ce face parte dintr-un proiect initiat de Cosmina Grigore, una dintre pacientele care a invins cancerul.

Ea spune ca isi doreste ca „fiecare pacient nou diagnosticat sa stie ca are alternative”, iar pentru a capata incredere sa-i ia drept exemplu pe cei care au reusit sa invinga boala. „Sa ne aiba drept exemplu si sa apeleze la noi daca are intrebari”, ii indeamna ea.

Proiectul se deruleaza sub sloganulul-indemn „Lasa cancerul sa te vindece”, iar seminarul care va avea loc pe 19 septembrie se va desfasura sub deviza „Noul pacient cu cancer, 4 directii de tratament, aceeasi miza: VIATA!”

 

Cosmina Grigore

Cosmina Grigore

Cosmina Grigore, initiatoarea proiectului, spune ca a pornit de la ideea ca perceptia in ceea ce priveste statutul, evolutia si rolul unui pacient cu cancer in raport cu diagnosticul primit se schimba. „Acum doi ani, in Romania, terapiile alternative erau privite suspicios, alimentatia nu statea la baza tratamentului anticancer, iar pacientul nu-si asuma responsabilitatea diagnosticului. Acum, lucrurile sunt similare, dar nu la fel. Acum intalnim din ce in ce mai multi pacienti cu cancer care stiu ca au alternative, care stiu ca au un cuvant de spus in ceea ce priveste vindecarea lor. Sunt pacienti mai putin debusolati si care participa activ la tot ce tine de viata lor post diagnostic”, a declarat aceasta.

Cosmina a mentionat ca in conceptia sa si a celorlalti pacienti vindecati care vor sustine seminarul, „noul pacient cu cancer” devine, si el, responsabil pentru vindecarea sa. Potrivit ei, pe langa respectarea stricta a terapiei recomandata de medic, acest pacient trebuie sa renunte la alimentele care favorizeaza inflamatia si hranesc celulele maligne, sa aiba o alimentatie bazata pe fructe si legume crude, seminte si cereale integrale, sa accepte faptul ca detoxifierea poate contribui la vindecare.

 

cancer de col uterinCeilalti trei participanti la seminar sunt Adriana Covaciu, Adrian Stanciu si Andreea Ocak, fiecare urmand a aborda anumite teme cu ocazia evenimentului.

Adriana Covaciu s-a vindecat dupa 11 ani de leucemie mieloida acuta si spune ca „sunt fericita sa pot impartasi celorlalti ce am invatat din cei 11 ani cu acest cancer rar si ce am facut pentru ca acesta sa intre si sa ramana in remisie”.

Adrian Stanciu a fost diagnosticat cu cancer cerebral si a reusit sa supravietuiasca bolii. El spune ca „vindecarea emotionala este cea mai grea, dar acesta este secretul”.

La randul sau, Andreea Ocak spune ca alimentatia si puterea de a-si invinge temerile au ajutat-o foarte mult in lupta cu cancerul la san de care s-a vindecat de curand si ca este nevoie de curaj pentru a merge dincolo de terapiile conventionale.

Evenimentul este adresat pacientilor cu cancer, celor recent diagnosticati, familiilor si prietenilor acestora, precum si celor care doresc sa previna aceasta boala, iar cei interesati isi pot confirma participarea si pot afla detalii suplimentare de la initiatoarea proiectului, la adresa de e-mail cosminaogrigore@gmail.com sau la tel. 0766 56 36 71.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*