Invitatie la miscare, in scop umanitar

1 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria organizaeaza maine un eveniment in parcul Herastrau, pentru a asigura servicii medicale si lectii de nutritie femeilor fara venituri si copiilor acestora.

 

Un eveniment care imbina beneficiile miscarii in aer liber cu activitatile in scop caritabil va avea loc maine in parcul Herastrau din Capitala, in organizarea fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, organizatie umanitara care se implica in mod special in asigurarea de servicii medicale pentru persoanele cu situatii materiale precare si care nu au calitatea de asigurat. In acest scop, organizatia deruleaza de mai multa vreme un program denumit „Zambete pentru mame si copii”, dedicat femeilor fara venituri si asigurari medicale si copiilor proveniti din familii fara posibilitati, care sunt pacienti ai Policlinicii Sociale Baba Novac, unde beneficiaza de servicii medicale gratuite.

Pentru derularea acestui proiect este nevoie de fonduri, banii necesari provenind in mare parte din donatii obtinute prin organizarea a diferite evenimente caritabile. Un astfel de eveniment este si cel care va avea loc maine in Herastrau, incepand cu ora 10.00, pe langa satisfactia de a contribui la scopul umanitar al actiunii, participantii avand posibilitatea sa se ingrijeasca de propria conditie fizica si, implicit, de propria sanatate, printr-o serie de actiivitati ce implica miscarea in aer liber.

 

Denumit de organizatori „Marea Tzopaiala” evenimentul consta in organizarea de clase de Kangoo Jumps, Aerobic, Functional Training si clase speciale dedicate copiilor, in paralel cu ateliere de nutritie si diferite jocuri pentru copii. Participarea se face in baza unei donatii de 30 de lei, pentru o singura activitate sau de 50 de lei pentru toate activitatile din program, iar banii astfel stransi vor fi folositi pentur continuarea proiectului in beneficiul femeilor fara venituri si copiilor din familii sarace.  Sumele pe care trebuie sa le achite ca donatie fiecare particpant in parte nu sunt semnificative, insa adunate, ajuta multe persoane nevoiase. Spre exemplu, reprezentantii organizatiei umanitare spun ca suma de 200 de lei acopera  un consult general, un set complet de analize si patru lectii de nutritie pentru o femeie fara venituri si fara asigurare de sanatate. Pana la inceputul acestui an, proiectul era exat doar pe partea de servicii medicle, insa din 2017 a fost introdusa si componenta de nutritie si preventie a bolilor metabolice, ca urmare a identificarii unei probleme reale in randul pacientilor

 

Dr. Mihaela Bilic

Voluntarii fundatiei au constatat in timp ca obezitatea, diabetul si problemele de nutritie au devenit un adevarat fenomen social si in randul acestei categorii de populatie, considerand astfel ca este nevoie si de o consiliere pe probleme de nutritie in randul beneficiarilor serviciilor umanitare.

Ca urmare a acestui demers, medicul nutritionist Mihaele Bilic s-a alaturat ca voluntar in cadrul proiectului, iar in cadrul actiunii de maine, din Herastrau, va sustine o serie de ateliere de nutritie dedicate atat parintilor care vor participa la eveniment, cat si copiilor.

Anul acesta, fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a implinit sase ani de activitate, patrunzand pe pe piata serviciilor medicale din Romania odata cu inaugurarea Policlinicii Sociale Baba Novac din Capitala, patru ani mai tarziu, in 2015, fiind inaugurata si Policlinica Sociala Sala Palatului.


Adaugati un comentariu


 

*