ISU Buzău a desemnat salvatorul și pompierul de onoare al anului

31 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Distincția este înmânată, anual, angajaților care s-au remarcat prin fapte deosebite în timpul misiunilor la care au participat.

 

Plt. major Sorin Stancu

Doi subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Buzău au primit distincțiile de „Salvatorul de onoare al anului” și „Pompierul de onoare al anului”, drept recompensă pentru că s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul misiunilor la care au luat parte pe parcursul anului 2018.

Distincţia „Salvatorul de onoare al anului 2018” a fost primită de plutonierul major Sorin Stancu, cel care îndeplinește funcția de comandant de echipaj și alpinist în cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. Acesta este considerat în colectivul din care face parte ca fiind un real sprijin, atât profesional, cât și ca un bun prieten, fiind capabil să găsească întotdeauna cele mai bune soluții.

Conducerea ISU Buzău apreciază că Stancu este unul din cei mai experimentați membri ai echipei de căutare-salvare ai subunității din care face parte, iar multitudinea de intervenții pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălțime sau în diferite spații, precum și pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții a dus la dobândirea unei experiențe importante în domeniu.

 

În anul 2018, el a participat la zeci de intervenții, 14 dintre acestea fiind în domeniul specific de salvare persoane sau animale.

În mod deosebit, s-a remarcat pentru modul cum a acţionat la intervenția din localitatea Amaru, unde echipajul coordonat de acesta a fost solicitat pentru căutarea-salvarea unei persoane căzute într-o baltă. S-a acționat cu o barcă pneumatică și cu materialele din dotare, iar în urma căutărilor, persoana a fost găsită, transportată la mal și predată echipajului de prim ajutor.

Nu în ultimul rând, subofițerul a fost apreciat și pentru o intervenție de pe raza municipiului Buzău pentru salvarea unor lebede rămase blocate pe lacul înghețat din Parcul Tineretului.

Plt. major Sorin Stancu are 38 de ani și a fost încadrat la ISU „Neron Lupașcu” Buzău în anul 2007, activând în toată această perioadă la Detașamentul de Pompieri Buzău.

 

Plt. adjutant sef Catalin Neagu

În același timp, plutonierul adjutant șef Cătălin Neagu a fost desemnat „Pompierul de onoare al anului 2018”. Acesta îndeplinește funcția de comandant al gărzii de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

Conducerea unității a considerat că a dovedit cunoștințe solide în ceea ce privește pregătirea de specialitate și militară, pentru el secretul unei misiuni reușite fiind coordonarea perfectă și antrenamentul continuu alături de colegi.

În cursul anului 2018, a participat la 74 de intervenţii, contribuind în mod direct la salvarea persoanelor și a bunurilor acestora.

În mod deosebit, s-a remarcat pentru modul cum a acţionat la intervenția din localitatea Ciobănoaia, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale de aproximativ 2.000 de metri pătrați. În interiorul construcției au fost surprinse 73 de animale, acțiunea promptă a echipajelor coordonate de Neagu ducând la evacuarea a 50 dintre ele și la limitarea pagubelor materiale.

 

O altă intervenție în cadrul căreia subofițerul s-a remarcat a fost cea din localitatea Dealul Viei, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de producție tâmplărie PVC în suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați. Condițiile meteo nefavorabile – vânt puternic și vizibilitate redusă, cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul halei, dar și lipsa surselor de apă în apropiere, au făcut intervenția extrem de dificilă. Experiența vastă în domeniu a șefului gărzii de intervenție a făcut ca intervenția să fie eficientă, incendiul fiind stins în limitele găsite.

Plutonierul adjutant șef Cătălin Neagu are 42 de ani și este pompier din anul 1996, după ce a absolvit Şcoala de pompieri şi protecţie civilă Boldeşti, judeţul Prahova. Are o experienţă de peste 20 ani în lupta cu focul şi calamităţile, iar în ultimii 5 ani a obținut calificative de „Foarte Bun” și a fost recompensat cu aproape toată gama de recompense prevăzute de regulamentele militare.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*