ISU Buzau continua proiectul „Salvator din pasiune”

La un an de la demararea acestui program, 18 voluntari s-au integrat perfect in randul salvatorilor profesionisti, participand alaturi de acestia la interventii.

 

Cristina Stroe

Cristina Stroe

In urma cu un an, Inspectoratul pentru General pentru Situatii de Urgenta anunta demararea unui program inedit, prin care se urmarea atragerea de voluntari care sa participe la misiuni de salvare, alaturi de echipajele de profesionisti ale inspectoratelor din tara. Fiind vorba de un program derulat la nivel national, in proiect s-a implicat si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau, iar bilantul primului an de voluntariat in cadrul unitatii este unul incurajator.

In urma anunturilor de recrutare lansatedupa lansarea programului, ISU Buzau a reusit sa atraga 18 voluntari care si-au dorit sa devina „Salvatori din pasiune”.  Dupa ce si-au depus dosarele de inscriere, acestia au urmat programe de pregatire specifica, iar in prezent, alaturi de paramedici, voluntarii participa efectiv la misiunile de interventie, utilizand notiuni de baza in acordarea primului ajutor medical calificat, totodata fiind implicati in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.

Despre aceasta experienta, Cristina Stroe, unul dintre voluntari, spune ca „este o activitate care te provoaca, te atrage si te face sa revii cu drag, pe fiecare tura. In urma cu un an m-am hotarat sa fac ceva pentru comunitate, sa ajut in caz de nevoie, si astfel am ajuns sa acord o parte din timpul meu acestui program de voluntariat”.

 

Cecilia Michiduta

Cecilia Michiduta

A participat deja la cateva zeci de interventii, si spune ca asteptarile pe care le avea au fost confirmate. Dintre aceste interventii, un caz a marcat-o in mod special, fiind  vorba despre o misiune de acordare a primului ajutor medical unui copil in varsta de 8 ani.

Colega sa din echipa de voluntari, Cecilia Michiduta, spune ca „este o activitate care te solicita la maxim si te face sa atingi limite pe care in viata de zi cu zi nu crezi ca le poti atinge. Fac parte din prima serie de voluntari la ISU Buzau si dupa parcurgerea programelor de pregatire dedic timpul meu liber interventiilor, alaturi de colegii mei paramedici SMURD. Dupa cateva zeci de interventii, am intrat in spiritul profund umanitar al armei pompieri, traind satisfactia pe care o au paramedicii cand salveaza o persoana”.

Pe pagina sa de socializare, Irina posteaza doar mesaje optimiste, iar intr-unul dintre ele isi indeamna prietenii sa fie mai buni, mai empatici, explicand ca „un cuvant spus cu iubire si cu dragoste poate face ziua unui om mai buna, un zambet izvorat din inima poate sa-i faca ziua frumoasa celui mai suparat om, o mana intinsa, o imbratisare curata si sincera poate aduce fericirea oricarui suflet intristat sau dezamagit! Toate acestea sunt gratis si la daruire si la primire! De ce oare nu ne folosim de ele!?

 

DSC03443La un an de la implementarea proiectului, ISU Buzau a anuntat, astazi, ca programul va continua, portile institutiei ramanand oricand deschise, oricui va dori sa fie „Salvator din pasiune” si sa participe ca voluntar la misiunile specifice. Voluntarii trebuie sa indeplineasca un minim de conditii necesare, si anume, sa aiba intre 16 si 65 de ani, sa fie apti din punct de vedere medical, sa nu fi fost condamnati pentru savarsirea infractiunilor cu intentie si sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

Dosarul candidatului trebuie sa contina cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar – pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani – copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala  si acordul parintilor sau tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

Informaţii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul www.isubuzau.ro , sau la sediul inspectoratului din municipiul Buzau, strada Bistritei, nr. 51.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*