Peste 5.000 de intervenții medicale SMURD Buzău, de la începutul anului

10 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Paramedicii buzoieni au răspuns, în medie, la 21 de solicitări pe zi, cele mai multe intervenții fiind în cazul unor pacienți cu traumatisme.

 

Ca un preambul la Ziua Pompierilor, care va fi sărbătorită vineri, pe 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neron Lupașcu, al județului Buzău a transmis un comunicat cu datele referitoare la bilanțul activității pompierilor și paramedicilor SMURD din cadrul unității, pe parcursul primelor 8 luni ale anului în curs.

Ca de obicei, cea mai mare pondere din totalul misiunilor o dețin intervențiile echipajelor SMURD, care au răspuns, până la 31 august, unui număr de 4.994 de solicitări, adică au răspuns, în medie, la 21 de solicitări pe zi. În âprima zi a lunii septembrie, numărul total al intervențiilor paramedicilor SMURD depășise pragul de 5.000, însă datele exacte urmează a fi comunicate la finele acestei luni, când se va întocmi și bilanțul pe primele trei trimestre ale anului.

În urma intervențiilor de pe parcursul primelor opt luni din an, paramedicii SMURD Buzău au acordat îngrijiri medicale unui număr de 5.010 persoane, dintre care 4.547 de adulți și 463 de copii.

Cele mai multe solicitări venite pe adresa SMURD au vizat cazuri de traumatisme, paramedicii având 623 de intervenții pentru astfel de situații.

 

Pe locul doi se clasează intervențiile în cazul unor pacienți cu afecțiuni cardiace, pentru care s-au primit 496 de solicitări, urmate de cazurile a 382 de pacienți cu diferite afecțiuni neurologice. Echipajele SMURD au intervenit și pentru salvarea a 210 pacienți cu intoxicații, precum și în 102 accidente rutiere.

Ar mai fi de notat 7 intervenții în ajutorul unor pacienți cu stop cardio-respirator neresuscitat, 5 cazuri de pacienți cu arsuri și 42 de cazuri de pacienți cu stop cardiac resuscitat.

Alte 2.975 de intervenții au avut loc în cazul unor pacienți cu diferite afecțiuni, cărora li se adaugă trei misiuni pentru protecția comunităților, 29 de cazuri de asistență persoane, 25 de misiuni de descarcerare în urma unor accidente rutiere, un alt caz de descarcerare pe calea ferată și 62 de misiuni de asigurare a intervenției în cazuri ce puteau genera situații de urgență.

 

În total, la nivelul județului s-au înregistrat, până la finele lunii august, 6.527 de situații de urgență, 1.533 dintre ele necesitând intervenția pompierilor din cadrul ISU Buzău. Cea mai mare pondere au deținut-o incendiile de vegetație uscată, fiind consemnate 546 de astfel de situații, urmate de misiuni de stingere a incendiilor de altă natură – 323.

S-a intervenit și în 79 de situații pentru protecția comunităților și acordarea de asistență persoanelor, la 88 de inundații, 18 situații de asanare muniție și 19 cazuri pentru salvarea unor animale.

Au mai fost consemnate 61 de misiuni de asigurare a zonei la evenimente publice, 9 misiuni de îndrumare și recunoaștere, 40 de exerciții cu forțe în teren și 167 de intervenții în diferite alte situații de urgență.

Salvatorii de la Detașamentul Buzău au participat la cele mai multe intervenții, respectiv 773, în timp ce colegii lor de la Râmnicu Sărat au participat la 334 de misiuni, iar cel de la Mărunțișu la 141.

Dintre pompierii de la punctele de lucru din județ ale ISU, cei mai solicitați au fost cei de la Pietroasele, cu 95 de intervenții, urmați de cei de la Padina – 74 de intervenții, Beceni – 60 și Nehoiu – 28 de misiuni.

 


Categorii: Actual, Analiza, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*