ISU Buzău a demarat o nouă etapă de recrutare pentru salvatori voluntari

10 februarie 2020 | 1 comentariu |

Candidații interesați îți pot depune dosarele începând chiar de astăzi, iar semnarea contractelor de voluntariat va avea loc la jumătatea lunii viitoare.

 

În urmă cu aproape 4 ani, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență lansa, la nivel național, programul „Salvator din pasiune”,  prin care se urmărește atragerea de voluntari care, după ce sunt instruiți în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din fiecare județ, pot participa la intervenții și misiuni cu caracter umanitar sau preventiv, dar în același timp pot acorda primul ajutor în diferite momente și locuri în care sunt, întâmplător, martori ai unei situații de urgență.

În acest program este angrenat și inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” (ISU) Buzău, care a recrutat prima serie de voluntari în cursul anului 2016, iar astăzi a demarat ce-a de-a zecea etapă de recutare în cadrul programului. În tot acest timp, buzoienii au manifestat un interes tot mai crescut pentru a deveni salvatori voluntari, la finele anului trecut având semnate contracte cu ISU 104 voluntari, față de 63 câți se înregistrau la începutul lui 2019.

Numărul acestora urmează să crească în urma unei noi etape de selecție care a debutat astăzi și se va încheia la jumătatea lunii viitoare, urmând ca apoi, candidații selectați să fie incluși într-un program de pregătire, la finalul căruia vor deveni „salvatori din pasiune”.

 

Astfel, cei interesați să participe la acest program își pot depune dosarele la sediul ISU Buzău, în perioada 10 februarie – 6 martie, de luni până vineri, între orele 9.00 și 15.00. În perioada  9-13 martie va avea loc etapa de verificare și avizare a dosarelor depuse, iar candidații selectați vor fi anunțați telefonic să se prezinte pe 14 martie, la ora 8.30 pentru semnarea contractelor cu ISU Buzău. În aceeași zi vor începe și procesul de pregătire, care va debuta cu un curs introductiv susținut în intervalul 14-15 și 20-22 martie, între orele 8.30 și 14.30.

După cursul introductiv, viitorii voluntari vor urma un curs de prim-ajutor, care va alea loc în zilele de 28 și 29 martie, dar și 4,5 și 11 aprilie, în același interval orar. Toate cursurile se vor desfăşura la clubul Detaşamentului de Pompieri Buzău, iar la finalul acestora, candidații vor deveni, oficial, voluntari în cadrul ISU, putând participa la intervenții și alte misiuni, alături de profesioniștii din cadrul inspectoratului.

 

Condițiile pentru înscrierea în acest program nu sunt deloc restrictive, putând participa persoane cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani. Candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni comise cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere, certificatul de cazier judiciar – în cazul persoanelor peste 18 ani – o copie după actul de identitate, aviz psihologic cu mențiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”, act doveditor al ultimelor studii absolvite, adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” (nu este necesară obținerea unei adeverințe de la un medic de medicina muncii, dar aceasta poate fi acceptată) și acordul scris al părinților sau tutorelui legal, în cazul persoanelor sub 18 ani.

Într-un comunicat al ISU Buzău se precizează că nu se impune un minim de studii pentru persoanele care doresc să acceadă la programul de voluntariat.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0238/724059, int. 27156, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 09.0015.00.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Nelu25 spune:

    Ce ar putea face un voluntar in aceste conditii stiind ca un paramedic nu are nici un fel de pregatire medicala cu o pregatire de prim ajutor.. e nevoie de brancardieri ca ajutor? Deci voluntarul sa aiba spatele lat si apt pentru efort fizic

Adaugati un comentariu


 

*