Liceul Tehnologic „Grigore C Moisil” Buzau– scoala care ofera sansa angajarii imediate absolventilor invatamantului profesional (A)

18 mai 2015 | 2 comentarii |

Pentru anul scolar 2015-2016, la dispozitia absolventilor de clasa a VIII-a sunt 14 locuri de electricieni de joasa si medie tensiune si 14 locuri de strungari.

 

Moisil 1Gandindu-ne la copiii nostri, noi, parintii, ne dorim ca ei sa fie sanatosi si sa ajunga oameni realizati, sa isi gaseasca un loc de munca potrivit fiecaruia dintre ei. Misiunea oricarei institutii de invatamant este sa le ofere elevilor o educatie sanatoasa, sansa de a deveni buni specialisti la locul de munca al fiecaruia, astfel incat dupa absolvire sa nu ingroase randurile somerilor sau si mai grav, sa devina clientii cabinetelor medicale sau ale psihologilor.

Avand in vedere solicitarile din ce in ce mai mari pe piata muncii de absolventi ai invatamantului profesional,  Liceul Tehnologic „Grigore C Moisil” (fostul Liceu Contactoare) Buzau s-a preocupat, in mod constant, in a-si adapta oferta de servicii educationale la solicitarile angajatorilor. Am considerat ca scoala, dincolo de demersul didactic, are menirea sa ofere si alternative de angajare pentru absolventi.

Pe parcursului anului scolar curent am organizat, astfel, activitati diverse care s-au pliat pe nevoile elevilor, cele mai semnificative fiind cele care le-au oferit oportunitati de insertie pe piata muncii dupa absolvire. Acestea s-au centrat pe:

– vizitarea intreprinderilor de profil  si prezentarea de catre acestea a oportunitatilor de angajare;

– facilitarea unor intalniri sub forma meselor rotunde intre absolventii nostri si angajatori;

– activitati comune angajatori , Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, viitorii absolventi de gimnaziu – potentiali beneficiari ai invatamantului profesional de 3 ani;

– acorduri parteneriale cu intreprinderi de stat sau firme  private in vederea desfasurarii activitatii practice direct in intreprinderea care ofera si locuri de munca.

 

moisil 2Planul de scolarizare pentru  invatamantul  profesional de 3 ani pentru anul scolar 2015-2016 al Liceului Tehnologic  „Grigore C Moisil” Buzau  a fost conceput, in urma discutiilor purtate cu firmele EXIMPROD GRUP SRL, SC SISTEM EUROTEH SRL, SC WELDING CONSULTING PROD SRL, TEHNOSTAR SRL, DINU & CO SRL privind cerintele acestora  de personal calificat. Solicitarile de scolarizare transmise de intreprinderile mai sus mentionate au fost de 26 strungari si 22 electricieni.  Astfel ca, in conformitate cu Planul de scolarizare aprobat de minister pentru anul scolar 2015-2016 la invatamantul  profesional de 3 ani, Liceul Tehnologic „Grigore C Moisil” Buzau pune la dispozitia absolventilor de clasa a VIII-a  14 locuri de electricieni de joasa si medie tensiune si 14 locuri de strungari.

De remarcat este faptul ca numarul de locuri aprobat pentru scolarizare fiind mai mic decat numarul de locuri solicitate de angajatori ofera din start sanse de angajare de 100 %.

Un alt aspect deloc de neglijat il reprezinta  avantajele oferite de invatamantul profesional din punct de vedere material: bursele profesionale, burse ale angajatorilor si mai ales un loc de munca sigur dupa finalizarea studiilor.

 

Liceul Grigore Moisil

Liceul Grigore Moisil

Daca punem fata in fata invatamantul liceal si cel profesional, elevul ce opteaza pentru invatamantul profesional este avantajat, el beneficiind de :

– O foarte  buna pregatire practica direct in intreprinderea care a solicitat scolii pregatirea elevilor prin numarul mare de ore alocate practicii in productie  (poate  ajunge  pana la 70% din numarul total de ore /saptamana in al 3-lea an ), cat si faptul ca pregatirea practica este atent indrumata atat de tutorele de practica desemnat de angajator cat si de personalul didactic al scolii;

– Posibilitatea continuarii studiilor liceale in unitatea noastra scolara, deoarece absolventii invatamantului  profesional au dreptul sa se  inscrie in clasa a XI-a dupa  finalizarea celor 3 ani , bucurandu-se de aceleasi drepturi ca orice alt absolvent de liceu;

– Bursa profesionala asigurata de stat, in cuantum de 200 lei lunar, la care se adauga, in functie de seriozitate si implicare in demersul instruirii, o bursa din partea angajatorului;

– Un loc de munca cu posibilitatea angajarii imediate dupa terminarea cursurilor in intreprinderea in care a desfasurat pregatirea practica dupa finalizarea  celor 3 ani, in masura in care dovedeste, prin competentele acumulate pe parcursul scolarizarii, ca si-a insusit meseria.

Noi nu vindem iluzii, oferim oportunitati. Parintii si elevii aleg! Si, ca parinti, trebuie sa tinem seama de avantajele pe care le ofera acest liceu copiilor nostri. Profesorii si angajatorii fac totul pentru ca elevii nostri sa isi gaseasca locul potrivit!

Director, prof. Carolita CIMPOCA                                     

Coordonator proiecte si programe educative, prof. Adriana VOICU

 


Categorii: Actual, Comunitate, Jobs

Comentarii (2)

  1. Simpetru Eduard spune:

    Buna ziua! La anul as vrea sa ma inscriu la Liceul Grigore.C.Moisil pentru scoala profesionala de electrician! Va rog frumos spuneti-mi si mie ce trebuie sa fac ca sa ma pot inscrie!! (stiu ca mai este mult pana la anul care vine dar vreau sa ma documentez)

  2. Georgeta Coman spune:

    Angajare imediata? Unde? Pe cine? Vor tinerii de azi sa mai lucreze?

Adaugati un comentariu


 

*