Licitatia pentru achizitionarea de ambulante, trecuta in seama Secretariatului General al Guvernului

6 iunie 2017 | 0 comentarii |

In acest mod, premierul Grindeanu a stins conflictul dintre ministrul Sanatatii si secretarul de stat Raed Arafat, insa ramane de rezolvat problema banilor pentru achizitia ambulantelor.

 

Conflictul izbucnit saptamana trecuta, intre ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, pe tema achizitiei de ambulante, a fost stins astazi, in urma unei intalniri pe care cei doi au avut-o cu premierul Sorin Grindeanu si la care a luat parte si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Disputa intre cei doi a pornit de la protocolul pe care Ministerul Sanatatii il incheiase cu Ministerul de Interne, privind achizitia de autospeciale pentru servicile de Ambulanta si pentru SMURD, despre care Florian Bodog spunea ca nu mai era in concordanta cu noile prevederi legale referitoare la achizitiile publice. Bodog declarase ca va fi incheiat un nou protocol pentru a fi demarata achizitia de ambulante noi, iar Raed Arafat a reactionat imediat, spunand ca motivele reale pentru care parcul de auto al Ambulantei si SMURD nu a fost innoit sunt, de fapt, altele, acuzand chiar „sabotarea” acestor proceduri de catre functionari din cadrul Ministerului Sanatatii.

 

bodog, grindeanu, arafat, carmen danSchimbul de replici in spatiul public intre cei doi demnitari a fost pus intr-o lumina oarecum ridicola de premierul Sorin Grindeanu care a anuntat, in acest context, ca acest conflict nu are de fapt nicio baza, pentru ca bugetul nu are prevazute sume pentru achizitia de ambulante. Primul ministru a mai precizat ca cei doi demnitari ar trebui sa gaseasca mai intai solutii de finantare si abia apoi sa revendice dreptul de a achizitiona ambulante.

Astazi, Sorin Grindeanu i-a convocat la o discutie pe cei doi, alaturi de ministrul de Interne, Carmen Dan. Potrivit unui comunicat al Guvernului, s-a convenit ca licitatia pentru achizitia de ambulante sa nu fie lasata nici in sarcina Ministerului Sanatatii, nici in cea a Ministerului de Interne, cea mai buna solutie fiind ca aceasta misiune sa revina Secretariatului General al Guvernului. In acest sens, va fi organizata o comisie din care vor face parte si reprezentanti ai celor doua ministere, care vor colabora cu cei din Secretariatul General al Guvernului, pentru a pune la punct procedurile necesare. „Toata lumea lucreaza intr-o echipa, o echipa care va avea ca prima sarcina organizarea acestei licitatii pentru achizitia de ambulanţe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac intr-o singura licitatie, care e coordonata de Secretariatul General al Guvernului, unde vor fi reprezentanti de la IGSU, Ministerul Sanatatii si de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, binenteles si de la SGG”, a anuntat premierul.

 

bodog, arafat. grindeanu, carmen danDaca in privinta licitatiei se pare ca s-a gasit o solutie viabila, mai ramane de rezolvat problema banilor necesari achizitionarii ambulantelor, bani despre care primul ministru a spus ca nu sunt prevazuti in buget. In acest sens, Grindeanu a anuntat ca va mai avea o discutie cu ministrul de Finante, pentru a gasi solutii de acordare a sumei necesare la urmatoarea rectificare bugetara. „Odata cu rectificarea bugetara se vor gasi si sursele de finantare, doar ca pentru noi este extrem de important sa existe acest acord cadru si licitatia sa fie tinuta pana atunci. Legea permite, nu se intampla nimic nou, nu e o premiera, iar procedurile pot fi tinute si asta ne intereseaza pana la rectificare. Avem un parc invechit, un parc care trebuie sa fie schimbat. Ca beneficiarii, intr-un final, sunt cele doua entitati Ministerul Sanatatii si IGSU, toata lumea stie. Pe mine, ca prim-ministru, ma intereseaza sa rezolvam aceasta problema, dincolo de anumite sincope, care nu au fost doar acum, in ultimul timp, ci si in perioada altor guverne. Am gasit la colegii mei deschidere in a rezolva aceste lucruri si asta e extrem de important”, a subliniat Sorin Grindeanu.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*