Lista actualizată cu Centrele de evaluare ambulatorie a pacienților cu COVID-19 a fost actualizată

1 august 2022 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății a publicat lista actalizată cu Centrele de evaluare COVID-19 din cele 41 de județe și Minicipiul București funcționale, în care pacienții depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 trebuie să meargă pentru a primi tratament antiviral.

 

Centrele de evaluare ambulatorie Covid-19, înființate la începutul acestui an, pentru a scădea presiunea pe Unitățile de Primiri Urgențe și ambulatoriile din spitale, sunt funcționale, iar lista cu acestea a fost actualizată, pentru a veni în sprijinul pacienților infectați cu noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății.

Pacienții testați pozitiv pentru SARS-CoV2 trebuie să ajungă la un centru de evaluare în ziua în care au primit rezultatul testului sau într-un timp cât mai scurt, iar aici are loc evaluarea clinică și evaluarea antecedentelor pacientului confirmat oficial pozitiv pentru SARS-CoV-2. Acesta se prezintă la Centru doar cu actul de identitate, nu are nevoie de bilet de trimitere, pentru că este deja înregistrat în CoronaForms. Aici va fi consultat, iar după caz, i se fac analize de sânge, examen radiologic pulmonar sau RMN, iar după ce este întrebat de medici despre absolut toate medicamentele pe care acesta le ia pentru alte afecţiuni pe care le are, i se va recomanda conduita terapeutică și, după caz, tratament antiviral care i se eliberează chiar în centru, pacientul nu trebuie să meargă cu rețeta în mână la farmacie.

Detalii despre datele de contact şi programul de funcţionare al acestor centre pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 

Lista centrelor de evaluare Covid-19 din București și Ilfov

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”;

Spitalul Clinic „Sf. Maria”;

Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”;

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”;

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”;

Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ştefan”;

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.Dr. Matei Balş”;

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş”;

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”;

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti;

Spitalul Clinic Judeţean Ilfov;

Spitalul de Obstretică Ginecologie Buftea.

În Județul Buzău funcționează 4 Centre de testare la Spitalul Județean de Urgență (secția de Boli infecțioase Gărlași), la Spitalul Municipal Rm Sărat, la Spitalul Orășenesc Nehoiu și la Spitalul de Boli cronice Smeeni. 

 

Alexandru Rafila

În ceea ce privește evoluția pandemiei de COVOD-19 pe teritoriul României, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat, într-o cnferință de presă, că valul 6 ar trebui să se diminueze în a doua jumătate a lunii august, iar valul 7 ar putea începe în octombrie – noiembrie, dacă va apărea o nouă variantă a Omicron care să fie cel puțin la fel de transmisibilă ca BA.5.

Cu peste 2000 de infectări în ultimele 24 de ore, „menţinem acelaşi procent de 20% de persoane care se reinfectează într-un interval de timp mai mare de 90 de zile. În ceea ce priveşte gradul de ocupare al secţiilor de spital – al paturilor alocate infecţiilor cu noul coronavirus – am ajuns la un procent de 17,18 la sută, iar la terapie intensivă sunt internate 263 de persoane, reprezentând un procent de 14,69 la sută. Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, puţin mai lentă la cazurile internate în secţiile de terapie intensivă, ceea ce indică mai degrabă o severitate mai redusă a tulpinilor circulante”, a spus Rafila, care a admis însă că numărul deceselor ar putea să mai crească, în contextul în care în ultimele 24 de ore au fost raportate 149 de decese ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, de aproape de trei ori mai mult decât cu o săptămână în urmă. În acest context, ministrul a recomandat „purtarea măștii în spațiile aglomerate”.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*