Lumea medicală buzoiană, din nou îndoliată: Medicul CARMEN NISTOR a plecat la îngeri…

18 august 2018 | 16 comentarii |

La numai 57 de ani, această doctoriță cu chip de înger și suflet de aur, care a ajutat mii de bolnavi să treacă cu bine peste suferință, a plecat, astăzi, fulgerător și mult prea devreme, către „o lume mai bună”.

 

De ce ne mor doctorii, Doamne? De ce oamenii buni și frumoși sunt lăsați prea puțin printre noi? De ce ni-i iei când avem atâta nevoie de ei? De ce drumul lor prin această viață este atât de scurt? De ce, când au făcut atât de mult bine semenilor și încă mai aveau atât de mult de dăruit, ne lași fără ei? În ultimii ani au plecat la Ceruri mulți dintre cei mai buni medici buzoieni. Prea multă muncă, prea multă dăruire, prea mult stress? Sau, pur și simplu, Dumnezeu avea nevoie de ei în ceata lui de îngeri vindecători?

Multe întrebări fără răspuns, multă frustrare, multă neputință și lacrimi se strâng. Sufletul doare, doare cumplit, dar nimeni nu mai poate face nimic.

Unul dintre cei mai iubiți medici de familie buzoieni, doctorița CARMEN NISTOR s-a stins astăzi, în zori, fulgerător dar discret, așa cum a trăit…

Vestea a căzut ca un fulger printre cei care au cunoscut-o, rude, medici, prieteni și pacienți. E greu să crezi că omul optimist, căruia nu-i stătea aproape nimic în cale atunci când își propunea să rezolve ceva, n-a putut găsi o cale, un mijloc, prin care să se ajute și pe sine, într-un moment de cumpănă.

Nimic nu pare să justifice plecarea ei din această lume. Și totuși… de nepătruns sunt căile Domnului, care are rațiunea Lui, pe care noi, oamenii, n-o putem înțelege.

 

Mi-e greu, mi-e foarte greu să vorbesc despre CARMEN NISTOR la timpul trecut. Viața ne obligă însă, uneori, să acceptăm chiar și ceea ce nu ne-a trecut prin minte că ar fi posibil. Mi se derulează prin fața ochilor, ca într-un film, momentele frumoase pe care le-am trăit alături de ea, ca prietenă și ca pacient, împreună cu familia mea. Nu ne vine să credem că fata asta frumoasă, doctorița noastră de suflet, medicul și prietenul familiei nu va mai răspunde la telefon, că nu ne vom mai întâlni să vorbim câte-n lună și-n stele, să ne spunem bucuriile și necazurile, să ne sfătuim, să ne ajutăm la nevoie și să ne bucurăm la sărbători sau, pur și simplu, într-o zi oarecare.

Cum era CARMEN? Era ca un vis. Un om cum rar mi-a fost dat să întâlnesc în această viață. Un suflet mare și iubitor de frumos, o minte ageră în care știința și filosofia făceau casă bună, o inimă în care era atâta dragoste de viață și de oameni cum doar în poveștile cu zâne și feți-frumoși mai găsești… Nici nu era de mirare, ținând cont că a crescut într-o familie de intelectuali de mare clasă și a primit o educație aleasă, în care cultura, arta și știința erau la ele acasă, cum se spune.

 

Ca medic de familie, CARMEN NISTOR a fost atât de iubită și de apreciată, încât abia putea face față solicitărilor. N-am auzit depre ea, ca medic, decât aprecieri la superlativ. Avea, pe lângă știință, acea răbdare de care orice om are nevoie mai ales când are o suferință, acea capacitate de a empatiza cu cei care-i cereau ajutorul sau un sfat, dar mai ales avea priceperea de a găsi cea mai bună cale către vindecare, pe care cu siguranță, pacienții ei o vor resimți de acum înainte, din plin și pe care cu greu o vor putea înlocui.

Era uneori obosită, dar spunea că simte că este „un om iubit de Dumnezeu”, care i-a pus în față „darul de a înțelege și de a înmulți bunătatea, frumosul, de a dărui”. Că, nu-i așa, nu-i puțin lucru să dai sănătate celor care la un moment dat credeau că au pierdut-o, definitiv…

Am fost educată în credință și bună-cuviință, iar dacă am avut, ca orice om, momente grele în viață, întotdeauna am găsit o mână întinsă, așa că mă simt bine, la rândul meu, să întind ambele mâini către cei din jur. Probabil că nu întâmplător am primit harul de a fi medic și mai ales de a fi medic de familie. De aceea îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă”, îmi spunea, într-un moment în care discutam despre faptul că își cunoștea bine fiecare pacient și familia acestuia, știa aproape tot ce-l preocupă pe fiecare, trăia alături de fiecare bucuriile și necazurile, ca și când ar fi fost ale sale.

 

Doctorița și omul CARMEN NISTOR avea întotdeuna ceva de dăruit: un zâmbet, un sfat, un ajutor de care cei pe care-i cunoștea aveau nevoie, la un moment dat. Era convinsă că una dintre tainele vieții este „de a fi la locul potrivit, în momentul potrivit, pentru că altfel, degeaba ai daruri, degeaba ai fost dăruit de Dumnezeu, dacă nu dăruiești la rândul tău”…

Purta un respect deosebit părinților săi, dascălilor pe care i-a avut din copilărie și până și-a terminat doctoratul, oamenilor deosebiți pe care i-a întâlnit în viață. Spunea că „fiecare în parte are o aură” din care a primit și ea câte puțin. Și chiar dacă viața nu i-a fost întotdeauna ușoară, spunea că „lumina pe care-am primit-o de la toți cei care mi-au călăuzit pașii la un moment dat, ca și lumina din ochii pacienților care au reușit să treacă peste o încercare dificilă cu ajutorul meu și al lui Dumnezeu, îmi dau puterea de a trece peste orice obstacol. Realizezi că această Lumină îți dă putere și te ajută să dai la rândul tău tot ce ai mai bun în inima, mintea și sufletul tău”.

Din păcate, obstacolul pe care a trebuit să-l depășească acum a fost imposibil greu de trecut… Iar de astăzi încolo, noi toți, cei care am cunoscut-o pe CARMEN NISTOR vom fi nevoiți să acceptăm că nu o vom mai întâlni decât în amintire.

 

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, să-i dăruiască o floare și să-i aprindă o lumânare o pot face la capela Cimitirului „Dumbrava” din municipiul Buzău, până luni, la ora 11.00, când CARMEN NISTIR se va alătura părinților ei. 

 

Drum bun în lumină, CARMEN NISTOR, prietenă și medic neprețuit…

Chipul tău blând, inima-ți bună și iubitoare vor rămâne veșnic în inimile noastre, ale celor care te-am cunoscut, iubit și apreciat.

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul tău bun alături de ceata lui de îngeri vindecători…

 

 

 


Categorii: Actual, Eveniment, Medici

Comentarii (16)

 1. Cretu Marcela spune:

  Dumnezeu sa odihneasca in pace. Sincere regrete din partea COMPARTIMENTULUI DE SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICA SI CONTROL BOLI TRANSMISIBILE

 2. Emilia Dumitrascu spune:

  Dumnezeu s-o ierte ! O mare,mare pierdere. Un medic bun, un om deosebit, un suflet ce rar ti-e dat sa intalnesti,te intampina de fiecare data cu zambetul pe buze, avea intotdeauna o rezolvare pentru orice problema aveai. Azi am vazut-o pentru ultima data. Drum lin spre cer, domnisoara doctor!

 3. Melania Iamandi spune:

  Dumnezeu sa o odihnească lângă minunatii ei parinti. RESPECT !!!!

 4. Teia Radu spune:

  Fie ca sufletul tau, sa-ti calatoreasca plin de bucurie, alaturi de iubitii tai parinti, pe tot intinsul eternitatii !

 5. Ani Salbatecu spune:

  Dumnezeu sa o odihnească în pace!un om deosebit și plin de viață nu îmi vine sa cred.

 6. Laura Paunescu spune:

  Dumneazeu s-o odihneasca in pace printre ingeri!

Adaugati un comentariu


 

*