O nouă tentativă a SJU Buzău de a angaja medici

18 august 2018 | 0 comentarii |

Un post cu normă întreagă pentru un medic rezident specialitatea Oncologie medicală a fost scos la concurs de cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ.

 

Joburile în domeniul medical continuă să fie dintre cele mai ofertate pe piața muncii, chiar dacă au crescut salariile în sistemul public, iar domeniul privat se extinde pe zi ce trece. O asistentă medicală dintr-un spital de stat câștigă la ora actuală, în medie, 5.000 lei net, iar un medic, peste 8.500 lei, la care se adaugă gărzile. În unele cazuri veniturile nete s-au dublat.

Cu toate acestea, doar asistenții medicali se „bat” pentru a ocupa un post într-un spital, în timp ce medicii continuă să plece în străinătate sau, în cel mai bun caz, se îndreaptă către centrele universitare, în pofida optimismului guvernanților.

Spitalele de provincie, chiar dacă au fost reabilitate, modernizate și dotate cu aparatură medicală performantă, nu prezintă încă interes prea mare pentru tinerii doctori, iar cei cu vechime rar își schimbă domiciliul, chiar dacă li se oferă, pe lângă salariu, și anumite facilități.

La Buzău, spre exemplu, Consiliul Județean, în subordinea căruia funcționează Spitalul Județean de Urgență, le dă doctorilor care se alătură echipei unității medicale, o primă de angajare, dar și 1.000 de lei în plus pentru chirie și întreținere, în fiecare lună. Chiar și așa, medicii care au optat pentru posturile scoase la concurs au fost de fiecare dată mai puțini decât oferta.

 

În așteptarea organizării celor două concursuri pentru ocuparea posturilor de medic medicină internă și medic recuperare, medicină fizică și balnologie,  pentru care au aplicat câte un candidat, Spitalul Județean de Urgență Buzău scoate din nou la concurs, un post cu normă întreagă, de medic rezident ultimul an, în specialitatea oncologie medicală, pentru Secția Oncologie Medicală. Dacă pe alte secții criza de medici s-a rezolvat în ultimii ani în peste 90% din cazuri, deficitul de medici oncologi a rămas constant.

În mod normal, secția de Oncologie ar trebui să funcționeze cu patru specialiști, dar niciodată nu au fost mai mult de doi, în contextul în care în Buzău sunt aproximativ 8.500 de bolnavi cu afecțiuni oncologice, iar în Spitalul județean se fac, anual, cam 6.000 de internări. În aceste condiții, conducerea unității medicale își reînnoiește constant oferta de posturi disponibile, participă la târgurile de oferte și speră că, într-un final, tinerii medici vor fi convinși să vină să profeseze la Buzău, unde li se oferă și posibilitatea de avansare în carieră.

Înscrierile la noul concurs se fac până pe 25 august, la sediul unității medicale – serviciul Resurse Umane, iar examenul se va organiza în cel mult 90 de zile de la publicarea anunțului în Viața Medicală (10 august), la o data ce va fi anunțată pe site-ul SJU Buzău, la secțiunea „Anunțuri – Angajări medici”.

Tematica de concurs și conținutul dosarului de înscriere se pot consulta pe site-ul SJU Buzău, iar relații suplimentare se pot obține de la Serviciul Resurse Umane al unității medicale sau la tel: 0238-720.689, int. 166. Taxa de înscriere la concurs este de 150 de lei.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*