Spitalul Judetean Buzau scoate la concurs 135 de posturi

3 februarie 2017 | 7 comentarii |

Saptamana viitoare vor fi publicate anunturile pentru angajarea a 20 de medici si 115 asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare si brancardieri.

 

medici SJU BuzauSpitalul Judetean de Urgenta Buzau scoate la concurs, saptamana viitoare, 20 de posturi pentru medici si 115 posturi pentru personal medical mediu. Valul de pensionari din ultimul timp si plecarile profesionistilor in strainatate, dar si numarul mic de medici tineri dispusi sa lucreze in provinci au facut ca, in ciuda concursurilor de angajare din ultimul an si a bonificatiilor oferite, sa existe, in continuare, mai multe sectii cu deficit de personal, in special de medici.

Potrivit managerului unitatii medicale, ec. Claudiu Damian, saptamana viitoare „vom anunta organizarea concursului pentru 115 posturi de asistenti medicali, infirmiere, brancardieri si ingrijitoare. Avem un deficit major de asistente pe Neurologie, Cardiologie si Pediatrie, dar aproape in toate sectiile mai avem nevoie de personal specializat, pentru ca activitatea sa se poata desfasura in conditii corespunzatoare. Vom organiza concurs, de asemenea, pentru 20 de posturi de medici, pentru ca avem un deficit major in unele sectii, iar criza se va accentua in perioada urmatoare, pentru ca anul acesta si in viitorii doi ani avem multi medici cu experienta care se vor pensiona”, a explicat Claudiu Damian.

 

SJU Buzau - Cariere in Alb

SJU Buzau – Cariere in Alb

Managerul celei mai mari unitati medicale spune ca cea mai mare procupare pe care o are la momentul actual este aceea de a atrage medici pentru specialitatile deficitare, chiar daca are, deja, promisiunea unui medic urolog si a doi chirurgi ca se vor prezenta la concurs, acestia manifestandu-si ferm disponibilitatea de a veni in echipa medicilor buzoieni, la ultima participare la Targul de Cariere in Alb.

„Avem mare nevoie de medici urgentisti pentru Sectia UPU, unde niciodata nu am avut medici specialisti suficienti, dar si pentru Sectia Medicina Interna, unde din cinci medici am ramas cu doi si nu mai avem cu cine acoperi garzile. De asemenea, la Infectioase avem doar doi medici, iar la Oncologie si la Dermato Venerice ne descurcam cu cate un singur medic. Vom avea nevoie de specialisti si la Ortopedie-Traumatologie, unde se vor pensiona doi medici, dar orice medic, din orice specialitate va dori sa vina la Buzau, va fi primit cu bratele deschise. Examenele se vor organiza, probabil, spre sfarsitul lunii martie, astfel incat din aprilie sa facem angajarile, propriu-zise”, a adaugat Claudiu Damian. Acesta spera ca investitiile majore care s-au realizat in infrastructura si dotarea unitatii medicale in ultimii ani, ca si cele care se vor realiza anul acesta in Blocul Operator si Sectia UPU, care vor fi complet reabilitate si modernizate, bonificatiile care se acorda medicilor nou-veniti, apropierea de Capitala, dar mai ales posibilitatea avansarii rapide in cariera, despre care nu se poate vorbi intr-o clinica universitara, vor fi convingatoare si pentru alti medici tineri sa vina sa profeseze la Buzau.

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian precizeaza ca sunt asteptati la concurs toti cei care „vor cu adevarat sa munceasca, sa faca o echipa cu ceilalti medici si personal medical mediu din spital, pentru ca noi avem disponibilitatea de a le oferi conditii decente de lucru, incercam sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a fi motivati sa vina cu placere la serviciu, dar avem si pretentia ca pacientul sa simta o crestere a calitatii actului medical, mai ales acum, cand si salariile au crescut semnificativ, chiar daca inca nu pot fi comparate cu cele din strainatate”.

Managerul SJU Buzau mentioneaza ca, in ultima perioada, a avut discutii cu personal medical din fiecare sectie si le-a explicat tuturor ca, daca pana acum aveau o scuza ca primesc salarii mici, acum este cazul ca si ei sa aiba „o atitudine corecta fata de pacienti” si sa-si respecte fisa postului „ca la carte”.

Tinand cont ca in 2016 au fost trei ordonante si o lege prin care li s-au acordat drepturile banesti solicitate de zeci de ani, iar in spital s-au facut investitii majore, care le ofera conditii civilizate de lucru, nu mai pot spune ca nu sunt motivati. Salariile sunt acum comparabile cu cele din mediul privat sau chiar mai mari, asa ca nu mai au nicio scuza sa nu-si respecte obligatiile profesionale. Asteptarile mele si ale pacientilor sunt acum mai mari, trebuie sa constientizeze cu totii ca si comportamentul lor fata de bolnavi trebuie sa fie ca la carte. De altfel, nu li se cere decat sa-si respecte fisa postului”, a concluzionat managerul SJU.

 

medici-spitalPe de alta parte, managerul SJU Buzau spune ca a crescut exigenta fata de comportamentul personalului medical, chiar daca aparent deciziile pot fi vazute ca si constrangeri. Trebuie sa uitam de vechea meteahna romaneasca potrivit careia «lasa ca merge si asa». Daca avem pretentii europene, trebuie sa avem si un comportament similar. De aceea, le-am explicat ca voi fi drastic fata de cei care pierd timpul vorbind toata ziua la telefon sau care stau degeaba pe sectii, ori pierd timpul pe retelele de socializare, in loc sa le acorde pacientilor atentia necesara”, explica Damian.

 Managerul SJU Buzau sustine ca avand in vedere ca programul din anumite sectii este de sase ore, in altele de sapte sau de opt ore, trebuie ca fiecare sa constientizeze ca in acest timp trebuie sa se achite de toate obligatiile profesionale. „Vreau sa faca cinste spitalului, iar pacentii sa nu mai aiba motive sa se planga ca sunt neglijati sau lasati sa astepte mai mult decat este cazul. Daca nu putem sa rezolvam o problema imediat, ii explicam omului de ce trebuie sa mai aiba rabdare si incercam, cat de repede cu putinta, sa gasim o rezolvare a problemelor cu care oamenii ajung la spital. Este necesara o alta atitudine fata de pacient si voi avea grija sa se intample astfel”, promite seful spitalului. Acesta mentioneaza ca, in conditiile in care, un medic primar care face garzi la UPU ajunge acum sa castige 10.000 de lei net pe luna, iar o asistenta cu studii superioare si cu vechime, din aceeasi sectie, incaseaza peste 5.000 de lei, in timp ce media salariilor colegelor lor din celelalte sectii este de 2.500 de lei lunar, la care se adauga bonuri de masa si alte facilitati care decurg din contractul de munca, este necesar ca si comportamentul fata de pacient sa se imbunatateasca, iar calitatea serviciilor medicale sa creasca.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale

Comentarii (7)

 1. Nutică Victorita spune:

  Nu cred ca se intra asa usor..trebuie sa ai relatii…sau se intra pe bune….din acest motiv mi-e cam teama sa incerc …

 2. Maria Michaela spune:

  Multumesc pentru anunt, va rog daca mai aflati si alte noutati sa le postati pt ca sunt direct interesata, daca ar fi un concurs cinstit si corect, poate as avea o sansa sa ma intorc acasa!

 3. Ionita Cornel spune:

  Managerul spitalului spune frumos ce spune,dar cum ramane cu cei 2000 de euro spaga care se cere ptr un post de infirmiera? Toata lumea stie, dar nimeni nu ancheteaza nimic.

 4. Elena Lizica spune:

  Felicitari Buzau! La Craiova foarte putine.

 5. Flori Pirlog spune:

  Să fie cu noroc!

 6. Viorica Toader spune:

  Pe bune?…sau pe pile…

Adaugati un comentariu


 

*