Mai sunt doua saptamani pana la rezidentiat

4 mai 2012 | 0 comentarii |

Caderea Guvernului Ungureanu si schimbarea ministrului Sanatatii nu au modificat programul de desfasurare al sesiunii extraordinare de rezidentiat de luna aceasta. Toata lumea se astepta la schimbari, asa cum s-a intamplat atunci cand premierul Emil Boc a demisionat, cu atat mai mult cu cat ministrul Ritli Ladislau a ramas atunci in functie, in timp ce acum a fost inlocuit cu dr. Vasile Cepoi.

Inscierile s-au terminat, iar datele afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii arata ca s-au inscris 420 de candidati care vor sustine pe 20 mai concursul de rezidentiat. 95 dintre acestia concureaza pe cele 98 de locuri scoase la concurs, iar ceilalti 325 intra in cursa pentru ocuparea a 318 posturi vacante, soase la concurs de directiile de Sanatate Publica din tara.

Cele mai multe locuri disponibile sunt in Medicina de familie (40), Sanatate publica si management sanitar (11), Igiena (8) si Epidemiologie (7), iar dupa impartirea pe centre universitare, cele mai multe sunt oferite in Cluj-Napoca (38),  Sibiu (26), Timisoara (16) si Targu-Mures (11). In centrul din Oradea sunt puse la bataie 4 locuri, iar la Arad – 3, in timp ce centrul universitar Bucuresti nu are pentru aceasta sesiune niciun loc.

In ceea ce priveste Buzaul, potrivit datelor oferite de purtatorul de cuvant al DSP, Mihaela Voineagu, au fost scoase la concurs 9 posturi, pentru care s-au inscris tot atatia candidati. Spitalul Judetean de Urgenta are un post pentru Urologie si doua pentru Neonatologie, la Nehoiu are cate un post pentru Medicina interna,  pediatrie si Neonatologie, la Spitalul Sapoca este nevoie de un radiolog si un epidemiolog,  iar la Spitalul de Boli cronice Smeeni este necesar un medic de labortor.

Potrivit metodologiei de concurs, cei noua candidati la posturile din spitalele buzoiene vor putea opta pentru unul dintre posturile scoase la concurs, abia dupa examen si vor avea prioritate la optiuni in functie de medie.

Concursul, programat peste doua saptamani, se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti, iar listele cu repartitia candidatilor in sali vor fi afisate cu 24 de ore inainte de inceperea concursului.

Decizia organizarii unui nou concurs de rezidentiat a fost luata de fostul ministru al sanatatii, ca urmare a faptului ca la sesiunea din 20 noiembrie 2011 au ramas neocupate 40% dintre posturi, cele mai  multe fiind chiar in specialitatile in care se inregistreaza un deficit major (ATI, medicina de urgenta, neonatologie, pediatrie).


Adaugati un comentariu


 

*