Maine va fi desemnat noul presedinte al Consiliului Judetean Buzau

Incepand cu ora 10.00, consilierii judeteni alesi in data de 5 iunie vor depune juramantul si vor vota pentru noua conducere a institutiei. Tot maine, primarul Buzaului si cei ai altor 20 de orase si comune vor fi instalati oficial si vor fi desemnate functiile in consiliile locale.

 

Consiliul Judetean buzauDupa ce, in urma cu 11 zile, au fost validati in functie si si-au primit certificatele de consilieri judeteni, cei 33 de membri ai parlamentului local sunt convocati maine dimineata intr-o alta sedinta speciala.  Este vorba despre sedinta de constituire a noului Consiliu Judetean, desemnat in urma alegerilor din data de 5 iunie, in care noii alesi vor depune juramantul si isi vor desemna viitoarea echipa de conducere pentru urmatorii patru ani.

Spre deosebire de mandatul precedent, cand presedintele Consiliului Judetean a fost ales prin votul buzoienilor, de aceasta data, el va fi desemnat prin votul consilierilor. Avand in vedere majoritatea pe care si-a castigat-o in consiliu PSD, precum si alianta incheiata cu ALDE, rezultatele votului de maine nu vor genera nicio surpriza, fiind deja cunoscute atat numele presedintelui, cat si ale celor doi vicepresedinti.

Din noua echipa a Consiliului Judetean Buzau fac parte si trei medici, doi social-democrati, Karmencita Pricop si Eugen Ranja, respectiv, un liberal, Adrian Zoican. Acestia vor face parte, probabil, din Comisia pentru activitati stiintifice, invatamant, sanatate, cultura, culte, protectie sociala, sportive si de turism, fiind posibil chiar ca unul dintre ei sa fie ales presedinte.

 

consiliul judetean2Astfel, Petre Emanoil Neagu va beneficia, cel mai probabil, de un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean, urmand ca si fostul vicepresedinte, Adrian Petre, sa isi pastreze aceeasi functie, ca urmare a votului consilierilor. Cel de-al doilea post de vicepresedinte ii va reveni, aproape sigur, lui Romeo Lungu, desi la inceput s-a vehiculat varianta ca functia sa ii fie atribuita lui Mihai Cristescu, consilier din partea ALDE. Protocolul de colaborare intre aceasta formatiune si PSD nu prevede insa atribuirea unei functii de vicepresedinte pentru ALDE, astfel ca postul ii va reveni social-democratului Romeo Lungu.

In actuala structura a Consiliului Judetean, 20 dintre cei 33 de consilieri sunt de la PSD, noua de la PNL, iar Partidul Social Romanesc si ALDE au cate doi consilieri.

Ca urmare a aliantei incheiate atat la nivel national cat si local intre PSD si ALDE, consilierii celor doua formatiuni asigura majoritatea calificata in consiliu, astfel ca nu vor avea niciun fel de probleme in adoptarea unor proiecte ce necesita doua treimi din voturile alesilor.

 

Ciolacu,Toma, FlorescuIncepand de la ora 12,00, tot maine, Municipiul Buzau va avea, oficial, primar. Constantin Toma va fi instalat la conducerea Primariei Buzau si isi va completa echipa cu cei doi viceprimari care, cel mai probabil, vor fi social-democratul Ionut Apostu si Andrei Neder de la ALDE. In cadrul aceleiasi sedinte vor fi formate si comisiile de specialitate.

Dupa amiaza, la ora 16,00 va fi instalat primarul ales al Municipiului Ramnicu-Sarat, social-democratul Sorin Carjan, un viceprimar si comisiile de specialitate care vor forma viitorul Consiliul Local Municipal.

 Si tot in cursul zilei de maine, noii primari si consiliile locale ale altor 19 orase si comune din judet isi vor prelua atributiunile si isi vor incepe, oficial, mandatele pentru care au fost trimisi in administratia locala de alegatori, la 5 iunie. Acestea sunt: Berca, Braesti, Calvini, Chiojdu, Colti, Costesti, Cozieni, Galbinasi, Ghergheasa, Magura, Padina, Pogoanele, Puiesti, Ramnicelu, Scutelnici, Smeeni, Stalpu, Topliceni, Tintesti.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*