Petre Emanoil Neagu – un nou mandat la conducerea Consiliului Judetean Buzau

Acesta a fost ales astazi, in cadrul sedintei de constituire a noului Consiliu Judetean, impreuna cu vicepresedintii Adrian Petre si Romeo Lungu.

 

Constituire Consiliu Judetean10.08.43Sedinta prelungita astazi, cu ocazia constituirii noului Consiliu Judetean. Timp de aproape doua ore, noii alesi au fost confirmati in functie, au depus juramantul si si-au ales conducerea care incepand de astazi se va afla in fruntea institutiei. Cu totii au jurat, astazi, pentru sanatatea judetului. Urmeaza ca in viitorii 4 ani cat vor ocupa fotoliile in care au fost trimisi de alegatori sa confirme ca n-au jurat stramb si ca vor reprezenta interesele buzoienilor, nu ale unor grupuri.

In sala de sedinte au fost prezenti toti cei 33 de consilieri alesi, lucrarile fiind deschise de prefectul George Sava, in conditiile in care nu era inca desemnata o echipa de conducere care sa prezideze sedinta.

Presedinte de sedinta a fost desemnat decanul de varsta al consilierilor, in timp ce functiile de vicepresedinti au fost conferite celor mai tineri dintre alesi. Functile acestora au fost insa unele provizorii, pana la momentul desemnarii noii echipe de conducere, prin vot secret.

 

Petre Emanoil Neagu - jura

Petre Emanoil Neagu – jura

Inainte de a se trece la vot, potrivit prevederilor legale, a fost nevoie sa se valideze mandatele celor 33 de consilieri, sens in care a fost alcatuita o comisie de validare. Aceasta a constatat ca toti cei 33 de alesi indeplinesc conditiile pentru a fi consilieri judeteni. Mandatele lor au fost validate prin vot, dupa care s-a trecut la depunerea juramantului.

A urmat apoi momentul cel mai important, reprezentat de alegerea presedintelui si a celor doi vicepresedinti, in cazul de fata numele celor ce urmau sa fie alesi nemaiconstituind un secret, iar cei trei candidati neavand niciun fel de emotii in privinta votului. Aceasta, pentru ca grupul consilierilor PSD si al celor de la ALDE, cu care au incheiat o alianta, le asigura o majoritate confortabila la vot, care nu le lasa nicio sansa consilierilor PNL, aflati in Opozitie, sa le incurce planurile.

 

Adrian Petre, vicepresedinte - a jurat

Adrian Petre, vicepresedinte – a jurat

Prin urmare, consilierii PNL nu s-au mai obosit nici macar sa isi desemneze candidati pentru cele trei functii, fiind evident ca acestia nu ar fi avut nicio sansa in fata celor propusi de PSD. De cealalta parte, propunerile grupului PSD-ALDE i-au vizat pe Petre Emanoil Neagu, pentru functia de presedinte si pe Adrian Petre si Romeo Lungu pentru functiile de vicepresedinti.

S-a trecut apoi la vot, iar rezultatele au fost cele scontate, cei trei intrunind majoritatea necesara pentru a fi investiti.

In cazul functiei de presedinte, scorul a fost de 24 de voturi pentru si 9 impotriva, pentru Adrian Petre au votat 23  de consilieri pentru si 10 impotriva, in timp ce Romeo Lungu aprimit 22 de voturi favorabile. Voturile consilierilor PNL au fost nefavorabile celor trei, dar asa cum spuneam, acestea nu au influentat rezultatul final.

 

Romeo Lungu - vicepresedinte - jura

Romeo Lungu – vicepresedinte – jura

Petre Emanoil Neagu isi incepe astfel primul mandat de presedinte „plin” al Consiliului Judetean Buzau, dupa ce in mandatul trecut a fost vicepresedinte, preluand apoi functia de presedinte, ramasa vacanta dupa demisia lui Cristinel Bigiu, ca urmare a problemelor pe care acesta le-a avut cu legea.

Nici Adrian Petre nu este strain de functia in care a fost ales astazi, acesta detinand si in mandatul trecut postul de vicepresedinte, ca urmare a acelorasi schimbari enumerate mai sus.

In noua echipa de conducere nu s-a schimbat decat un singur post de vicepresedinte, locul lui Gabriel Baciu (care a ocupat pentru scurt timp aceasta pozitie) fiind luat de Romeo Lungu, fost director al Directiei Judetene de Tineret si Sport.

La finalul sedintei, Petre Emanoil Neagu le-a multumit consilierilor pentru votul acordat si a facut apel atat la colegii de partid cat si la consilierii din Opozitie sa lase la o parte interesele politice si sa aiba ca principala preocupare problemele administrative ale judetului.

 

Galerie FOTO:

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (2)

  1. Didu Ionescu spune:

    „Din acestia tara noastra isi alege astazi solii/ Oameni vrednici ca sa sada la zidirea Sfintei Golii…” Vezi mai departe M.Eminescu -Scrisoarea a III a….

  2. Voica Vasile spune:

    Mult succes si multa frica de dumnezeu!

Adaugati un comentariu


 

*