A fost „unsa” noua conducere a Primariei Buzau

Primarul ales, Constantin Toma, a fost confirmat in functie, iar consilierii locali i-au desemnat pe Ionut Apostu si Andrei Neder pentru a-l ajuta in functia administrativa, din functiile de viceprimar.

 

Constantin Toma - primarul Buzaului

Constantin Toma – primarul Buzaului

Intr-o atmosfera solemna, astazi dupa-amiaza a avut loc sedinta de constituire a noului Consiliu Local Municipal, pe baza rezultatelor votului din 5 iunie. Alaturi de noul primar ales de buzoieni, Constantin Toma, si de consilierii locali, la sedinta au participat numeroase personalitati locale, precum prefectul George Sava, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, IPS Ciprian, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul Lucian Foca, indragitul cantaret de muzica populara Benone Sinulescu, solistul de muzica usoara Laurentiu Cazan, cantautorul Constantin Ungureanu, dar si reprezentanti ai unor institutii locale precum si cativa locuitori ai Buzaului care au tinut sa ia parte la acest eveniment.

Este prematur sa vorbim, astazi, chiar dupa depunerea juramantului, despre sanatatea economica, sociala si culturala promisa de noul primar. Dar, asa cum el insusi a cerut in campania electorala, sa-i dam sase luni pentru a demonstra ca lucrurile incep sa se schimbe, iar Buzaul are sanse sa devina, in cei patru ani in care Constantin Toma se va afla la conducere, un oras european, din care tinerii sa nu mai fie nevoiti sa plece pentru a-si cauta de lucru prin tari straine, ci sa-si doreasca sa ramana acasa si sa contribuie la dezvoltarea orasului lor.

 

Consilieri municipali Buzau

Consilieri municipali Buzau

Sedinta a inceput, din pacate, sub semnul unei usoare tensiuni, din cauza unor neintelegeri legate de constituirea comisiei de validare a mandatelor consilierilor, insa apele s-au linistit pe parcurs, iar lucrarile evenimentului au intrat pe fagasul normal.

S-a luat act ca mandatele consilierilor locali sunt legale, fiecare dintre acestia fiind validat prin votul membrilor comisiei.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul primarului Constantin Toma, al carui mandat a fost validat tot in cadrul sedintei de astazi, dupa care s-a trecut la momentul solemn al depunerii juramantului.

Acest moment a reprezentat cel mai important si ultimul pas pe care consilierii locali l-au mai avut de facut inainte de a-si intra in paine, prima decizie importanta pe care au avut-o de luat in aceasta noua calitate fiind desemnarea celor doi viceprimari.

De mentionat ca singurul medic din CLM Buzau este dr. Victor Ionita (PSD) care are o experienta apreciabila atat in medicina cat si in politica si care, ca si in mandatele precedente, face parte din Comisia pentru invatamant, sanatate, activitati social-culturale, culte, familie si protectie copii.

 

Andrei Neder si Ionut Apostu - viceprimari

Andrei Neder si Ionut Apostu – viceprimari

Ca si in cazul Consiliului Judetean, numele celor doi viceprimari alesi de consilieri nu au constituit o surpriza, iar votul, desi important, a fost mai mult o formalitate care trebuia indeplinta, acestia fiind ca si investiti inca de cand au fost nominalizati de catre alianta PSD – ALDE, care detine majoritatea in CLM Buzau.

Este vorba despre Ionut Apostu si Andrei Neder, primul fost jurnalist si membru mai vechi in PSD, iar cel de-al doilea, fost candidat din partea ALDE la primaria municipiului.

Chiar daca rezultatele erau previzibile, cei doi consilieri au fost investiti in functia de viceprimar prin vot secret.

Dupa investire au curs felicitarile, sub imperiul unei emotii firesti. Primarul Constantin Toma le-a multumit buzoienilor si a promis ca indiferent de felul in care au votat, toti locuitorii municipiului vor avea parte de aceeasi reprezentare, dar nu a uitat nici sa-i indemne pe toti alesii din CLM si pe angajatii Primariei Buzau ca de maine, sa treaca la treaba…

 

GALERIE FOTO:


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*