Managerul interimar de la Colentina, acuzat de pacienti ca vrea sa „macelareasca” Sectia de Hematologie

16 februarie 2017 | 1 comentariu |

Mai multe asociatii de pacienti acuza, intr-un memoriu transmis Presedintiei, Primului ministru si Ministrului Sanatatii, intentia dr. Silvi Ifrim de a restrange activitatea Sectiei de Hematologie si cer autoritatilor sa opreasca acest macel.

 

UPDATE: In cursul zilei de azi, intr-un comunicat semnat de managerul Silvi Ifrim se precizeaza ca nu a fost anuntat niciun demers cu privire la o eventuala restrangere a activitatii Sectiei de Hematologie si nu sunt luate in considerare nici reducerea numarului de paturi, nici diminuarea schemei de personal. Mai mult, doua posturi de medici hematologi, care erau blocate, au fost deblocate si scoase la concurs, alaturi de toate celelalte posturi solicitate din sectiile ATI, Neurochirurgie si Cercetare, o adresa in acest sens fiind deja inaintata catre Ministerul Sanatatii.

 

hematologie colentina (2)Dupa ce doi medici nurochirurgi de la spitalul Colentina au facut publice neajunsurile din sectia in care lucreaza, iar pentru ca au avut curaj sa ceara conditii mai bune de acordare a serviciilor medicale vor fi cercetati disciplinara pe motiv ca demersul lor ar fi fost un atac la persoana impotriva noului manager, Slivi Ifrim, noi acuzatii impotriva conducerii spitalului au fost formulate de mai multe organizatii de pacienti. Acuzatiile au fost mentionate intr-un memoriu pe care asociatia Prietenii lui Adrian, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Asociatia Romana Impotriva Leucemiei l-au adresat presedintelui Iohannis, ministrului Sanatatii si comisiilor de Sanatate din Parlament, semnatarii cerand reprezentantilor acestor institutii sa intervina pentru „incetarea distrugerii sectiei de Hematologie de la Spitalul Clinic Colentina, de catre noul manager interimar”. Pacientii cu afectiuni hematologice se declara ingrijorati si, in egala masura, revoltati, dupa ce au aflat ca managerul interimar, Silvi Ifrim, doreste restrangerea activitatii sectiei, prin reducerea numarului de paturi si diminuarea personalului medical.

Semnatarii memoriului califica aceasta intentie drept abuziva si contrazic, cu date concrete si verificabile, argumentul managerului Ifrim, conform caruia sectia respectiva ar fi devenit nesustenabila si, in consecinta, se impune restrangerea activitatii.

 

hematologie colentina (1)Astfel, reprezentantii asociatiilor de pacienti spun ca sectia de Hematologie de la Colentina are pacienti cu un nivel de ingrijire cu un indice de complexitate destul de ridicat, ceea ce aduce la un venit pe caz rezolvat care acopera toate cheltuielile specifice, asigurand unitatii spitalicesti un venit suficient, fara sa produca impovarare bugetului spitalului.

In ceea ce priveste nivelul de performanta, semnatarii documentului spun ca anul trecut, la Colentina au fost tratati aproximativ 2.000 de pecienti cu afectiuni hematologice, inregistrandu-se doar 76 de decese. „Este suficient sa mergeti sa vedeti cum arata holurile sectiei de hematologie, sunt pline de oameni necajiti, bolnavi, care vin din Bucuresti si din toata tara sa lupte pentru viata lor. Vin sa caute solutii la colectivul profesionist si extraordinar de uman, vin la conditii de spitalizare ca afara, reguli de extrema igiena care ajuta pacientii cu imunitate scazuta sa poata supravietui. Sunt asigurate conditii optime de siguranta pentru pacient si actul medical, avand in vedere profilul pacientilor, imunodeprimati, pancitopenici, in curs de chimioterapie”, se mai arata in memoriul pacientilor.

 

hematologie colentina (3)Pacientii vorbesc apreciativ si despre activitatea cadrelor medicale din aceasta sectie, care asigura serviciul de garda 24 de ore din 24. In opinia lor, sectia de Hematologie trebuie sa se dezvolte, nicidecum sa isi restranga activitatea, in conditiile in care in tara nu exista multe sectii de acest gen, iar la Colentina vin si foarte multi pacienti din afara Capitalei.

Reprezentantii pacientilor se arata indignati si de limbajul pe care conducerea actuala a spitalului l-ar fi folosit atunci cand a fost adusa in discutie restrangerea activitatii, invocand ca aici „oricum vin numai mortaciuni”, termen folosit la adresa pacientilor cu afectiuni grave. „Dorim sa fim respectati cu totii, medici, pacienti si apartinatori deopotriva. Ne dorim sa fim ajutati sa ne tratam in tara, sa nu mai cautam vindecarea in alte tari, cu costuri mult mai mari si mai ales dorim ca toti pacientii, indiferent de situatia financiara, sa aiba o sansa la viata in mod echitabil. Ne dorim sa nu mai fim numiti mortaciuni, iar dreptul nostru la viata si sanatate sa nu mai fie caracterizat ca o lozinca, asa cum actualul manager al Spitalului Clinic Colentina a afirmat! Ne aratam indignarea pentru intentia actualului manager interimar al Spitalului Clinic Colentina de a distruge sansele la viata ale pacientilor si va solicitam sa opriti macelarirea Sectiei de Hematologie”, se arata in incheierea memoriului pacientilor.

 Comentarii (1)

  1. Cunoscator spune:

    Dragi doamne si domni cercetati legaturile, posibile,(pana la proba contrarie)cu un (o) consiliera al (a) domnului Presedinte si apoi va gasiti singuri raspunsurile cum este plimbata dna din manageriat in manageriat. Poate asa afla si dna Firea de preferintele initiale ale dnei manager, care se da dupa cum bate vantul (citeste alegerile)

Adaugati un comentariu


 

*