Managerul Spitalului Colentina, demis pentru frigul existent in saloane

Masura a fost luata in aceasta dimineata de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, desi pacientii spun ca nu au avut frig in saloane, iar conducerea spitalului spune ca a fost vorba despre o defectiune a Radet.

 

Gabriela Firea si Petrovan

Gabriela Firea – conferinta de presa

Valul de frig si ninsori care a lovit Romania are reprecusiuni negative si asupra unor manageri care, dupa cum spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu si-au facut treaba cum se cuvine in aceasta perioada. Medicul Bogdan Andreescu, managerul spitalului Colentina, unitate medicala aflata in administrarea Primariei Capitalei, a fost demis in curzul zilei de astazi, anuntul fiind facut de primarul Firea intr-o conferinta de presa la care a participat si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, si in cadrul careia i-a avertizat pe toti conducatorii institutiilor publice „care nu-si respecta contractul de manangement” ca vor avea aceeasi soarta.

Managerul unitatii medicale plateste astfel cu functia faptul ca pacientii ar fi stat, ieri, o jumatate de zi in frig in saloane, intrucat incalzirea acestora nu s-a putut face la parametri optimi. Paradoxal, pacientii spun ca nu au suferit de frig in saloane, chiar daca primarita stie ca altfel au stat lucrurile.

 

Dr. Bogdan Andreescu - Spital Colentina

Dr. Bogdan Andreescu – Spital Colentina

Pe de alta parte, conducerea spitalului recunoaste ca a existat o problema cu caldura, insa aceasta s-a datorat unei defectiuni in reteaua RADET, care furnizeaza energia termica unitatii medicale si care a fost rezolvata rapid. In plus, conducerea unitatii medicale spune ca nici punctul termic nu apartine Spitalului Colentina, acesta fiind deservit de Institutul Matei Bals, fapt confirmat si de vecinii care spun canu a fost suficienta presiune”, dar „cei de la Colentina nu au nicio treaba in asigurarea intretinerii centralei termice.

Gabriela Firea sustine insa ca a facut verificari in acest sens, iar presiunea si temperatura furnizate de RADET au fost normale, frigul din saloanele de la Colentina fiind o consecinta a managementului defectuos. Principala vina pe care i-o pune in carca managerului Andreescu este aceea ca nu a dispus sa se faca o revizie a instalatiei de incalzire, pentru a putea fi depistate din timp eventuale probleme.

 

bolnavi - colentinaFirea sustine ca probleme au fost zilele acestea si la Spitalul Coltea, insa acestea s-au remediat rapid, fara a se ajunge in situatia ca pacientii sa inghete de frig in saloane, asa cum s-a intamplat la Colentina. „Am dispus luarea unor masuri urgente de control, sa aflam ce s-a intamplat, de ce spitalul Colentina nu este pregatit sa faca fata unei perioade geroase si care sunt motivele pentru care, o perioada destul de lunga de timp, pacientii si chiar medicii de la spitalul Colentina stau in frig, in conditiile in care in celelalte unitati spitalicesti lucrurile erau normale, pentru ca managerii se pregatisera. Nu era o problema de la RADET, presiunea si temperatura erau normale, am verificat personal acest lucru, ci era o problema interna, de lipsa de management, de inexistenta a unui contract de mentenanta, de inexistenta a unei revizii care se face inaintea sezonului rece si in general o tratare superficiala a actului managerial”, si-a motivat Gabriela Firea decizia de a-l demite pe managerul Bogdan Andreescu.

 

spital2Totodata, primarul general a tinut sa lanseze un avertisment si pentru ceilalti manageri ai spitalelor bucurestene aflate in subordinea Primariei, spunand ca nu va ezita sa ia aceeasi decizie si in cazul in care astfel de nereguli vor fi descoperite si in aceste unitati.

Este a doua oara cand Bogdan Andreescu este demis de la conducerea spitalului Colentina, prima data intamplandu-se in luna decembrie a anului 2008, cand fostul ministru al Sanatatii de la acea vreme, Eugen Nicolaescu, l-a destituit la doar trei luni dupa ce tot el il numise in aceasta functie, pentru ca. Managerul a contestat in instanta aceasta masura, iar un an mai tarziu a fost repus in functie prin decizie a instantei, dupa ce corpul de control nu a sesizat niciun fel de nereguli de ordin managerial in timpul mandatului sau.

Dupa aceasta noua demitere, postul de manager interimar va fi ocupat de directorul medical al spitalului, dr. Dana Gabriela Ionescu.

 


Adaugati un comentariu


 

*