Razboiul demisiilor la spitalul Floreasca

1 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Intitial, 17 medici din sectia UPU-SMURD au demisionat ieri, acuzand dificultati majore in desfasurarea activitatii si modul in care managerul comunica si se comporta cu personalul. La cateva ore dupa izbucnirea scandalului, ministrul Sanatatii a anuntat ca directorul unitatii medicale si-a prezentat la randul sau demisia. 

 

smurd urgenteTimp de cateva ore, Spitalul Floreasca din Capitala s-a aflat, ieri, in centrul atentiei publice, dupa ce 17 din cei 31 de medici din sectia UPU-SMURD si-au anuntat demisiile. Acestia au invocat dificultati majore in desfasurarea activitatii, ca urmare a aprovizionarii discontinue cu materialele medicale necesare si au acuzat modul in care managerul interimar, dr. Sorin Paun, sotul consilierului prezidential dr. Diana Paun, discuta si se comporta cu personalul.

Demisia celor 17 medici a venit la scurt timp dupa difuzarea in spatiul public a unei filmari facute intr-o sala de operatie, filmare in care se aude pe fundal o voce atribuita managerului Sorin Paun, care se adreseaza medicilor intr-un limbaj neadecvat. Demisionarii au acuzat si regimul de incordare psihica la care au fost supusi in ultima vreme, atat prin prisma activitatii in sectia cu cel mai mare regim de stres, a celui mai mare spital de urgente din tara, cat mai ales datorita relatiilor incordate cu managerul spitalului si a modului in care acesta se comporta cu personalul. Totodata, acestia anuntau ieri ca gestul lor va fi urmat si de alte demisii, atat din randul colegilor de la UPU cat si al celor din alte sectii ale spitalului, nemultumiti la randul lor de comportamentul managerului interimar.

 

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Cum era si firesc, situatia a ajuns si in atentia ministrului Sanatatii,  Vlad Voiculescu, care a dat de inteles ca starea conflictual exista de mai multa vreme in cadrul spitalului si ca pana la acel moment mai avusese doua intalniri cu cei implicati, in incercarea de a media conflictul.

Aseara, ministrul i-a invitat pe medicii demisionari si pe managerul interimar la o noua runda de dicutii, intr-o noua incercare de mediere, dupa ce a declarat ca in urma celor doua intalniri avute anterior, avea senzatia ca lucrurule se indreapta intr-o directie buna, calificand situatia de la acel moment drept una grava.

Intalnirea cu medicii demisionari s-a intins pe parcursul catorva ore, la final ministrul precizand ca la nivelul spitalului au existat probleme cu anumite medicamente, dar ca acestea au fost solutionate, dar problemele majore sunt cele de comunicare in cadrul colectivului.

 

Dr.Sorin Paun

Dr.Sorin Paun

Dupa intalnirea cu medicii, ministrul Voiculescu l-a primit la discutii si pe managerul interimar, dr. Sorin Paun. Cu cateva ore inainte, acesta declara ca demisiile celor 17 medici reprezinta presiuni venite din partea unor grupuri de interese in fata carora nu are de gand sa cedeze si ca demisia sa nu ar rezolva situatia de fond, care poate fi solutionata doar prin respectarea reglementarilor si prevederilor legale in vigoare. La intalnirea cu ministrul insa, acesta s-a prezentat cu demisia in buzunar. Asa se face ca la finalul discutiior, aproape de miezul noptii, Vlad Voiculescu a anuntat ca la Floreasca va fi numit un nou manager.

„In aceasta seara, doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a inaintat demisia din functia de conducere a unitatii sanitare. In cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital pana la organizarea concursului cel tarziu in luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun si parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostinta elemente care sa puna la indoiala onestitatea sa si calitatile recunoscute de medic chirurg”, a declarat in acest context ministrul.

In aceste conditii, medicii demisionari nu au dat de inteles ca vor reveni asupra deciziei numarul acestora ajungand la 22 in aceasta dimineata. Acestia sustin ca asteapta numirea unui nou manager interimar, si, in functie de persoana care va fi desemnata pentru a ocupa aceasta functie si de modul in care va comunica si va rezolva problemele existente la nivelul UPU, vor decide dacaisi vor retrage sau nu demisiile.

 


Adaugati un comentariu


 

*