Profesorul Claudiu Turculet, noul interimar de la Spitalul Floreasca

8 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Acesta a mai ocupat fotoliul de manager al unitatii medicale, in perioada 2006-2009, iar acum, ministrul Vlad Voiculescu a considerat ca este potrivit sa ocupe functia de manager.

 

Dr. Claudiu Turculet

Dr. Claudiu Turculet

Conflictul de la spitalul Floreasca se pare ca s-a stins definitiv, din moment ce din partea medicilor nemultumiti care si-au dat demisia in bloc in urma cu cateva zile nu a mai venit nicio reactie negativa la anuntul facut de ministrul Vlad Voiculescu in legatura cu numirea unui nou manager interimar. Probabil si-au atins scopul, de a fi schimbat din functie pe dr. Constantin Sorin Paun, sotul consilierei prezidentiale Loreta Paun, asa ca numirea unui nou manager nu a intampinat nicio opozitie.

Ordinul de numire a noului director interimar a fost semnat ieri dupa-amiaza, iar in aceasta dimineata conf. dr. Claudiu Stefan Turculet si-a luat postul in primire. Acesta va asigura interimatul pana cand Ministerul va organiza un nou concurs pentru ocuparera postului de manager. Cu ocazia numirii profesorului Turculet, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca isi exprima „increderea in faptul ca managementul celui mai mare spital de urgenta din tara va fi asigurat in conditii care sa sublinieze importanta strategica a acestei unitati”.

Avand specializarea de medic primar chirurg, noul interimar nu se afla pentru prima data in fotoliul de manager al acestui spital, ocupand functia de „director general” in perioada 2006-2009.

 

arsi floreascaCei 22 de medici de la sectia UPU a spitalului care isi anuntasera demisia saptamana trecuta, in invocand modul in care fostul interimar, dr. Sorin Paun, se comporta si comunica cu personalul, par a fi de acord cu decizia ministrului. Ei nu au avut nicio obiectie, desi dupa demisia dr. Paun si renuntarea la intentia de a demisiona, anuntasera ca vor reveni asupra deciziei de a-si retrage demisiile daca nu vor fi multumiti de noul manager care va fi numit.

Demisiile in bloc depuse de medicii de la UPU, l-au determinat, saptamana trecuta, pe fostul manager interimar sa isi depuna la randul sau demisia, pe care i-a inmanat-o, personal, ministrului Sanatatii, dupa ce fusese convocat in biroul acestuia pentru a discuta despre situatia creata.

Nici Sorin Paun nu se afla de foarte mult timp la conducerea spitalului, fiind numit dupa ce fostul ministru, Patriciu Achimas Cadariu l-a demis in luna aprilie pe predecesorul sau, Nicusor Louchi. Motivul invocat a fost acela ca directorul anuntase deschiderea Sectiei de Arsi, dar in dimineata in care trebuia sa se intample, sectia era inca nefunctionala, iar personalul nici macar nu se afla la program.

 


Adaugati un comentariu


 

*