Medicul Mircea Beuran, demis de la conducerea Secției de Chirurgie de la Floreasca

Măsura a fost anunțată azi de Ministerul Sănătății, și a stârnit nemulțumirea medicilor din spital, care amenință cu greva.

 

Dr. Mircea Beuran

Ministerul Sănătății a anunțat azi primele măsuri dispuse în urma incidentului care a avut loc la finele anului trecut într-o sală de operații de la spitalul Floreasca. O pacientă a decedat la scurt timp după ce a fost cuprinsă de flăcări în timp ce se afla pe masa de operație, izbucnirea incendiului datorându-se contactului dintre electrocauterul folosit de echipa medicală și materialul dezinfectant inflamabil utilizat.

Pentru că incidentul nu a fost raportat, spitalului Floreasca i s-a suspendat acreditarea, în paralel fiind demarat și un control la unitatea medicală al Inspecției Sanitare de Stat. Inspectorii au depistat numeroase erori umane care au dus la producerea incidentului, primele măsuri constând în aplicarea de sancțiuni în valoare de circa 30.000 de lei, atât spitalului, cât și întregii echipe operatorii, de la asistenți până la coordonatorul echipei.

O altă măsură dispusă de conducerea spitalului si anunțată de Ministerul Sănătății este și demiterea din funcția de șef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a medicului chirurg Mircea Beuran.

Acesta era și coordonatorul echipei care a efectuat intervenția, iar la momentul producerii incidentului nu se afla în sală, conform propriilor declarații.

 

În urma anchetei s-a constatat totuși că acesta a încălcat 10 obligaţii din cele 33 asumate prin contractul de administrare al secţiei, motiv pentru care s-a luat decizia demiterii sale din funcția de șef de secție.

Măsura a stârnit indignare în rândul mai multor medici din cadrul spitalului, care au anunțat că vor intra în grevă, ca semn de protest pentru demiterea dr. Mircea Beuran. Este vorba de 25 de medici chirurgi și rezidenți care au semnat până acum un document în acest sens, susținând că decizia de a intra în grevă este și în beneficiul pacienților. Aceștia spun că vor asigura asistența medicală doar pentru urgențe și cer ministerului să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest acesta să se întâmple. „Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca, înainte de finalizarea oricărei anchete, să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran” mai susțin aceștia.

Ministerul Sănătății a mai anunțat că mâine va prezenta un raport mult mai detaliat, referitor la concluziile controalelor efectuate la Floreasca de Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al ministerului.


Adaugati un comentariu


 

*