Ministerul Sănătății organizează dezbatere publică pe tema listei de medicamente

6 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Ședința va avea loc marțea viitoare, iar cei interesați să participe au la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie.

 

Ministerul Sănătății a anunțat azi, prin intermediul unui comunicat, că va organiza marțea viitoare, pe 14 ianuarie, o ședință publică pentru dezbaterea  proiectului de Hotărâre a Guvernului privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Ședința va avea loc cu începere de la ora 10.00, în sala de consiliu de la Ministerul Sănătății, iar persoanele care doresc să participe și să-și exprime puncte de vedere asupra documentului legislativ, se pot înscrie până luni, 13 ianuarie, la ora 10.00.

Numărul de participanți care se pot înscrie la dezbatere este limitat la 40 de persoane, iar din partea autorităților vor fi prezenți la întâlnire secretarii de stat Horațiu Moldovan și Romică Andrei Baciu, Felicia Costinescu de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Oana Ingrid Mocanu de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precum și reprezentanţi ai Direcţiei Generale Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică.

 

Potrivit comunicatului, înscrierea participanților se poate face on-line, la adresa de e-mail moancea@ms.ro. Pentru înscriere, în e-mail trebuie să se precizeze numele şi prenumele, seria şi numărul documentului de identitate și compania, organizația sau instituţia pe care solicitantul o reprezintă. Totodată, solicitanții trebuie să precizeze în mesaj dacă doresc sau nu doresc să ia cuvântul în cadrul ședinței, pentru a fi astfel incluși pe lista vorbitorilor. Persoanele care vor lua cuvântul în cadrul şedinţei publice sunt rugate să transmită propunerile pe care le vor prezenta şi în format electronic, la aceeași adresă de e-mail, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ la care doresc să facă referire.

Accesul la ședință se va face pe baza documentului de identitate, începând cu ora 09.30, iar vorbitorii vor lua cuvântul în ordinea înscrierii. Fiecare va avea la dispoziție trei minute pentru a-și expune punctul de vedere, iar dezbaterea va fi declarată închisă în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie.

Proiectul pus în dezbatere poate fi consultat pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica „Transparență decizională”.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*