Managerul Spitalului de copii din Brașov a demisionat, din cauza salariului mai mic decât cel de medic

Acesta spune că pentru funcțiile de conducere din spitale nu au fost operate niciun fel de majorări salariale, și astfel s-a ajuns în situația ca salariul pe care el îl va primi ca medic sa fie dublu față de cel de manager al spitalului.

 

Fotografia cu fluturasii de salariu, publicata de medicul clujean

În timp ce personalul medical auxiliar și personalul TESA din spitale își manifestă, de mai bine de o săptămâna, nemuțumirile față de dininuarea veniturilor, numărul spitalelor în care sunt declanșate proteste crescând de la o zi la alta, din rândul medicilor au apărut primele semnale care atestă că în cazul acestei categorii profesionale s-au operat majorările salariale promise. Tonul a fost dat de medicul primar chirurg Anca Mureșan, din Cluj, care a postat pe Facebook zilele trecute o poză cu ultimul flururaș de salariu, alături de cel de luna trecută, confirmând astfel că suma primită este majorată. Nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut şi corectat, însă nu putem fi ipocriţi şi să nu recunoaştem măririle acordate” este mesajul transmis de medicul clujean care a revenit, ulterior, cu precizarea că nu este un simpatizant PSD și nu a dorit în acest mod să aducă un elogiu actualei guvernări.

 

Dr. Muntean și presedintele CJ Brașov

Un exemplu similar a venit și din partea fostului manager al Spitalului de Pediatrie din Brașov, dr. Liviu Muntean, care a anunțat zilele trecute că s-a decis să demisioneze din această funcție pentru a beneficia de salariul majorat pe care îl va primi ca medic.

Medicul a făcut anunțul cu ocazia unei festivități ce a marcat redeschiderea secției de chirurgie a spitalului, după o perioadă în care aici au avut loc lucrări de reabilitare și modernizare, iar la sfârșitul săptămânii a și ajuns la o înelegere cu conducerea Consiliului Județean, care i-a acceptat demisia. Decizia sa fusese luată cu câteva zile înainte, fiind motivată de faptul că, după majorarile salariale, salariul pe care îl va primi ca medic va fi dublu față de cel pe care îl primea ca manager al spitalului. Salariul de manager nu a crescut, în timp ce salariile medicilor au crescut și chiar s-au dublat. Ca manager de spital aveam un salariu de 4.900 de lei, iar ca medic, 10.900 de lei. Un manager nu are nici un spor. Nu este normal ca un manager care are responsabilităţi foarte mari să aibă un salariu mic. De altfel, consider că în nicio instituţie managerii nu trebuie să aibă salarii mici. Niciodată nu cred că veţi mai vedea medici manager de spital, în aceste condiţii”, a declarat, cu această ocazie, dr. Liviu Muntean.

 

Acesta a preluat funcția de director medical, în timp ce pe postul de manager a fost numit ca interimar directorul economic al spitalului. Totodată, dr. Liviu Muntean a declarat că în cazul medicilor și asistenților medicali din spital salariile au crescut, însă în cazul personalului auxiliar, acestea au scăzut, iar acest lucru nu este unul normal. „Încă nu s-au înregistrat nemulţumiri, dar scăderile salariale, în funcţie de categorii de salariaţi sunt între 500 şi 700 de lei, ceea ce înseamnă foarte mult la un salariu şi aşa mic. Este vorba de personalul care face curăţenie, o parte din infirmiere şi personalul administrativ”, a precizat fostul manager.

În ceea ce privește secția de chirurgie, redeschisă zilele trecute, aceasta a fost reabilitată și modernizată în urma unei investiții de 600.000 de lei, iar dr. Liviu Muntean spune că investiții similare vor mai fi făcute în acest an. „Vom finaliza modernizarea Secţiei de Chirurgie Plastică, vom renova Staţia de Sterilizare şi Compartimentul de Spitalizare de Zi. Pentru aceste obiective dispunem de fondurile necesare în bugetul pe 2018. În ultimii doi ani, fondurile primite de la Consiliul Judeţean au fost fără precedent. Peste trei milioane de lei anul trecut, aceeaşi sumă şi în acest an. Sper că am reuşit să-i folosim la maximum şi să ne atingem obiectivele propuse. Obiectivul nostru principal este clar, sănătatea copiilor noştri şi siguranţa actului medical, şi nu în ultimul rând îmbunătăţirea condiţiilor de cazare a pacienţilor noştri. De acum eforturile noastre se îndreaptă spre dotarea cu aparatură a spitalului”, declarat acesta.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*