Dr. Carmen Orban dă Institutul Fundeni pe Grupul Monza

12 august 2019 | 0 comentarii |

Cunoscutul medic a anunțat că în condițiile în care mandatul său de la  Fundeni expiră pe 16 august, a acceptat provocarea de se alătura echipei manageriale a unuia dintre cele mai mari companii medicale private.

 

Carmen Orban, Luca Militello – Monza

Managerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Carmen Orban, a anunțat, astăzi, că îi expiră mandatul și a anunțat, deja, conducerea Ministerului Sănătății, că nu își dorește un nou mandat, preferând să accepte o nouă provocare în carieră, aceea de a conduce unul dintre cele mai mari companii private de sănătate.

Pe data de 16 august îmi expiră mandatul de manager şi am anunţat Ministerul Sănătăţii că nu doresc un nou mandat. Doresc să rămân medic în Institutul Clinic Fundeni şi voi profesa ca medic în continuare. Vreau să am o nouă provocare, aceea a managementului privat. Am mulţumit ministerului şi colegilor, îmi este foarte greu, rămân medic în Institutul Clinic Fundeni”, a declarat dr. Orban, astăzi, după ce Grupul Monza a anunțat că aceasta va fi noul Director General al Grupului, începând cu 19 august.

Potrivit unui comunicat al Monzaconf. dr. Carmen Orban, unul dintre medicii și managerii reputați ai domeniului medical, se alătură echipei manageriale a Grupului Monza România. A ales să facă parte din echipa noastră, după ce a condus cu succes din 2011 și până în prezent Institutul Clinic Fundeni. Doamna conferențiar va avea funcția de Director General al Grupului Monza și va lucra îndeaproape cu Luca Militello, CEO Grupul Monza România”.

 

Dr. Carmen Orban

Conf. dr. Carmen Orban a ținut să mulțumească întregii echipe a Institutului Clinic Fundeni cu care am conlucrat pe durata celor peste 8 ani de mandat în funcția de manager. Când mă refer la echipa Instutitului fac trimitere atât la doamnele și domnii Miniștri ai Sănătății cu care am colaborat foarte bine în interesul pacientului Institutului, cât și la echipa managerială și personalul medical al Institutului care au dovedit o înaltă ținută profesională”, menționând că rămâne în continuare medic la Fundeni, își va continua și activitatea de conferenţiar la UMF „Carol Davila”, dar vrea ca partea de management să o desfăşoare în sistemul privat.

Dr. Orban a subliniat că perioada în care a condus Institutul Fundeni a reprezentat „o parte asumată a destinului şi a carierei profesionale pe care sper să le fi dăruit pacienţilor, dar şi celor ce formează acel tot integrat în salvarea de vieţi şi anume marea familie medicală a Institutului Clinic Fundeni”, dar că acum doreşte să dezvolte un proiect de eficientizare a serviciilor medicale în domeniul privat, aplicând „concepte moderne” menite să vină în sprijinul pacienţilor.

 

Spitalul Monza

La rândul său, CEO-ul Grupului Monza România, Luca Militello, a menționat că se bucură că un profesionist de talia conf. dr. Carmen Orban a ales să facă parte din echipa noastră. Viziunile sunt comune și politica Grupului Monza a fost întotdeauna aceea de a pune pacientul în centrul sistemului. Vrem să vorbim mai mult și mai des despre performanțele sistemului medical din România si despre profesionalismul corpului medical. Și asta pentru că medicii români sunt foarte buni și concurează cu succes cu cei din marile clinici ale lumii. Este clar că împreună putem duce medicina românească la un alt nivel”.

În comunicatul Monza, dr. Orban mai spune că așa „cum bine a zis P. Țuțea «Medicina este arta vindecării care, teoretic nu are nici o limită”. Am acceptat o nouă provocare în cariera managerială deoarece apreciez că sistemul medical privat poate crește organic prin satisfacerea interesului pacientului de a beneficia de servicii medicale optime în condiții de siguranță»”.

 

Conf. dr. Carmen Orban provine dintr-o familie de medici și este specializată în anestezie și terapie intensivă. Din 2011 ocupă funcția de manager al Institutului Clinic Fundeni, iar anterior a condus Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri. Buzoiancă de origine, dr. Carmen Orban a primit, în decembrie 2018, din partea comunității locale, titlul de „Cetățean de Onoare, alături de alte personalități ale medicinei românești care fac cinste Buzăului.  

*Grupul Monza deține zece spitale private în Italia, specializate pe chirurgia cardiovasculară și chirurgia de nișă și a încheiat anul 2018 cu afaceri de 30 de milioane de euro.

În România, activitatea grupului a debutat prin lansarea Spitalului Monza, în 2012, specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe, și s-a extins prin Monza Metropolitan Hospital, Centrul Medical Monza – în București, Spitalul Monza-Ares în Cluj-Napoca, Centrele Monza-Ares în Constanța și rețeaua Ritmico, în Giurgiu, Constanța, Focșani, Buzău și Ploiești.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*