„Maratonul Luminii” se incheie, la Buzau, cu un eveniment unic in Romania

Astazi, consilierii judeteni buzoieni au aprobat participarea administratiei locale la aceasta campanie, prin donarea sumei de 10.000 de lei in beneficieul elevilor de la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere din Buzau.

 

Maratonul Luminii dan nica nevazatori

Dan Nica va alerga maine pentru copiii cu deficiente de vedere

Maine se va incheia, oficial, campania de strangere de fonduri pe care initiatorii au denumit-o Maratonul Luminii”. Evenimentul va fi marcat de incercarea maratonistului buzoian Daniel Nica de a realiza o performanta unica in Romania. Sportivul, care este si initiatorul campaniei umanitare, va alerga pe banda 100 de kilometri in decurs de 12 ore, evenimentul urmand a avea loc maine, incepand cu ora 8.00, in cadrul Clubului de fitness Eclipse din Buzau.

Buzoienii sunt asteptati sa se alature campaniei, maine, pe parcursul intregii zile, la club, atat pentru a-l sustine pe sportivul buzoian cat si pentru a face miscare, accesul la toate clasele de fitness fiind maine gratuit.

Totodata, pe parcursul intregii zile elevi Liceului pentru Deficienti de Vedere vor prezenta mai multe programe artistice, participantilor la eveniment fiindu-le rezervate si alte surprize.

Nu in ultimul rand, cei care vor dori sa ia parte la evenimentul de maine vor putea dona in continuare, in urna care va fi special amplasata in acest sens la receptia clubului.

 

Consiliul Judetean buzauIn aceasta dimineata a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Buzau, in cadrul careia consilierii judeteni au aprobat, cu unanimitate de voturi, participarea institutiei la aceasta campanie si donarea sumei de 10.000 de lei in contul pus la dispozitie de organizatori.

Cu aceasta noua donatie, care reprezinta aproape jumatate din totalul sumei necesare, si cu donatiile care vor mai fi facute in cursul zilei de maine, sunt sanse mari ca targetul de 21.000 de lei fixat de initiatorii campaniei sa fie depasit.

De altfel, in aceasta dimineata, pe pagina de Facebook a campaniei, era anuntata strangerea  pana azi a 19.000 de lei. Cei 21.000 de lei sunt necesari pentru achizitia unei imprimante profesionale de tip Braille, care va fi donata liceului special, cu ajutorul careia vor fi tiparite manuale si alte materiale didactice necesare desfasurarii procesului de invatamant.

 

nevazatori buzauIn prima instanta, cei 120 de elevi care urmeaza in prezent cursurile Liceului Special pentru Deficienti de Vedere, vor fi beneficiarii campaniei, insa investitia este una pe termen lung, intrucat imprimanta performanta va putea fi utilizata ani buni de acum incolo si pentru tiparirea manualelor si materialelor pentru elevii din generatiile urmatoare.

O astfel de imprimanta era o necesitate de prima urgenta pentru liceul special din Buzau, intrucat elevii erau nevoiti sa studieze pe manuale si materiale didactice invechite si uzate, preluate de la generatiile anterioare, in conditile in care tiparirea unor astfel de materiale necesita o tehnologie speciala si costuri pe care unitatea de invatamant nu si le putea permite.

Lucrurile se vor schimba insa dupa ce liceul va avea in dotare propria imprimanta profesionala tip Braille si astfel elevii cu deficiente de vedere vor avea sanse egale la sustinerea examenelor si concursurilor, tinand cont de faptul ca acestia parcurg aceeasi curricula cu elevii din scolile de masa.

Campania a fost demarata in data de 16 februarie, la initiativa maratonistului buzoian Dan Nica, si a fost desfasurara de  Centrul European pentru Integrare Socio-Economica, clubul de fitness Eclipse din Buzau, lantul de magazine Cufarul Verde si clubul sportiv XM Raid.

 


Adaugati un comentariu


 

*