Ministrul Bodog sustine dreptul femeii la planificare familiala

3 martie 2017 | 0 comentarii |

Alaturi de ministrii Sanatatii din 50 de tari, in cadrul unei conferinte la Bruxelles, oficialul roman a sustinut ca sunt necesare „o mai buna protectie a sanatatii mamei si a copilului si programe de planificare familiala”.

 

Ministrul Bodog, la Bruxelles

Ministrul Bodog, la Bruxelles

Ministrul Florian Bodog a participat joi, la Bruxelles, la Conferinta internationala la nivel inalt SHE DECIDES, pentru a sustine dreptul fetelor si femeilor de a avea acces la servicii de planificare familiala, ca drept al omului cu implicatii importante pentru sanatatea, situatia socio-economica si dezvoltarea personala, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Alaturi de ministri din peste 50 de tari am afirmat clar faptul ca drepturile femeii sunt drepturile omului. Nu se poate face rabat de la aceasta afirmatie si nu pot exista exceptii. Pentru o mai buna protectie a sanatatii mamei si a copilului, si pentru a oferi programe de planificare familiala, Europa a actionat decisiv astazi, anuntand masuri de sprijin mai ales pentru tarile mai putin dezvoltate. Prin aceste masuri dorim sa compensam pierderile cauzate de decizia Statelor Unite ale Americii de a anula finantari esentiale acordate unor ONG-uri din toata lumea care lupta pentru drepturile omului”, a precizat ministrul Florian Bodog, intr-o postare pa pagina sa de socializare.

Postarea i-a fost, insa, admonestata, de cineva l-a intrebat daca „nu i-ati intrebat pe ceilalti ministri care sunt drepturile copiilor cu Autism in tara lor, nu le-ati explicat ca la dumneavoastra in tara nu au nici un drept la progres, din contra le-ati luat si putinul pe care il aveau?”, in timp altcineva l-a intrebat „da’ medicamentele care lipsesc din tratamentul bolnavilor nostri?”.

 

hol spitalCu acelasi prilej, ministrul roman al Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantul permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, cu care a discutat despre coordonarea eforturilor pentru pregatirea Presedintiei romane a Consiliului UE din 2019 in domeniul Sanatatii.

In acest context, am discutat si despre indeplinirea obligatiilor noastre, in domeniul Sanatatii, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Este un subiect esential, dat fiind faptul ca Ministerul Sanatatii a adus argumente solide privind pasii facuti de Romania pentru indeplinirea conditionalitatilor stabilite de Comisia Europeana. Desigur, vorbim despre un proces in desfasurare, si pe care sunt hotarat sa il finalizam cu succes, astfel incat sa putem utiliza fondurile europene pentru construirea spitalelor regionale propuse in programul de guvernare al PSD”, a mai spus ministrul Bodog.

Demnitarul sustine ca isi doreste ca „anul 2019 sa ne gaseasca nu doar apti de a ne indeplini obligatiile pe plan european, ci si in pozitia de a oferi pacientilor romani servicii de sanatate mult mai bune, in conditii de eficienta si transparenta maxime”.

 


Adaugati un comentariu


 

*