Buzoienii pot dona kilometri de alergare in cadrul campaniei Maratonul Luminii

20 februarie 2017 | 0 comentarii |

Acestia sunt invitati sa alerge alaturi de maratonistul Dan Nica, in cadrul unui eveniment unic in Romania, iar kilometrii parcursi vor fi convertiti in bani, destinati elevilor cu deficiente de vedere de la liceul special din Buzau.

 

alergare pe bandaIn ultimii ani, tot mai multe campanii umanitare isi propun ca, pe langa scopul principal pentru care au fost demarate, sa incurajeze miscarea si un stil de viata sanatos. A aparut, astfel, ideea donarii” de kilometri parcursi, fie pe bicicleta, fie in alergare sau, pur si simplu, mergand pe jos. Provocarea este adresata oricui doreste sa se implice, in acest mod, si presupune parcurgerea de kilometri prin activitati fizice, in cadrul unor evenimente speciale sau intr-o anumita perioada de timp, kilometri care apoi se aduna si sunt decontati in sume de bani oferite de diversi sponsori care se sprijina campaniile respective. Participantii doneaza astfel, indirect, in sprijinul cauzei pentru care se desfasoara campaniile, avand totodata de castigat de pe urma implicarii lor, beneficiile miscarii pentru sanatate fiind deja cunoscute.

Un astfel de eveniment, in cadrul caruia oamenii pot dona, fie direct, fie facand miscare, va avea loc in premiera si la Buzau, la inceputul lunii martie, in cadrul campaniei umanitare Maratonul Luminii. Demarat saptamana trecuta, la initiativa maratonistului buzoian de performanta Dan Nica, cu sprijinul Centrului European pentru Integrare Socio-Economica, Clubului de fitness Eclipse din Buzau, lantului de magazine Cufarul Verde si Clubului sportiv XM Raid, Maratonul Luminii este o campanie prin care organizatorii si-au propus sa vina in ajutorul elevilor de la Liceul pentru Deficienti de Vedere din Buzau.

 

nevazatori buzauScopul principal al campaniei este achizitionarea unei imprimante Braille profesionale, pentru care este nevoie de 21.000 de lei, cu ajutorul careia elevii vor putea obtine manualele si materialele didactice necesare procesului de aducatie. Organizatorii doresc, totodata, sa sporeasca interesul buzoienilor pentru miscare, provocandu-i sa se implice activ, prin participarea la un eveniment unic in tara. Martatonistul Dan Nica si-a propus ca, in data de 4 martie, sa alerge nu mai putin de 100 de kilometri in decurs de 12 ore, lansand totodata buzoienilor invitatia de a alerga alaturi de el, la acest eveniment. Kilometrii parcursi astfel de maratonistul buzoian, precum si de cei care vor dori sa i se alature in acest demers, vor fi apoi convertiti in bani, iar suma totala va fi donata pentru achizitia imprimantei de care vor beneficia, in prima faza, cei 120 de elevi cu deficiente de vedere, ulterior beneficiind de acest suport logistic si copiii cu deficiente de vedere din generatiile viitoare, care vor urma cursurile scolii de la Buzau.

Cei 100 de kilometri vor fi parcursi de Dan Nica pe o banda de alergare, evenimentul urmand a avea loc sambata, 4 martie, la Clubul de fitness Eclipse din Buzau. In aceeasi zi, usile clubului vor fi deschise tuturor celor care vor dori sa ia parte la acest eveniment, atat in calitate de simpli spectatori, cat si ca participanti activi.

 

Dan Nica

Dan Nica

Cei care vor dori sa alerge alaturi de maratonistul buzoian vor avea la dispozitie mai multe benzi de alergare, pe care le vor putea folosi pentru a parcurge astfel distante mai mari sau mai mici, in functie de capatitatile fizice ale fiecaruia. Kilometrii parcursi de fiecare participant vor fi inregistrati, iar la final, distanta totala insumata va fi convertita in bani care se vor adauga donatiilor deja stranse pana la acel moment.

Dan Nica este primul sportiv roman care si-a propus sa parcurga 100 de kilometri pe o banda de alergare in decurs de 12 ore de efort continuu, iar faptul ca astfel va putea ajuta elevii cu deficiente de vedere de la liceul special din Buzau constituie cea mai puternica motivatie.

Startul alergarii se va da la ora 8.00 dimineata, iar parcurgerea celor 100 de kilometri urmeaza sa fi marcata la ora 20.00. In tot acest interval, buzoienii sunt asteptati la sala, pentru a se alatura acestui demers si pentru a alerga pe banda, alaturi de initiatorul campaniei.

Totodata, pana la data respectiva, pot fi facute si donatii in bani, fie in urna special amplasata la receptia Clubului de fitness Eclipse, fie in contul  RO20BTRLRONCRT0364315001, deschis pe numele Centrului European pentru Integrare Socio-Economica.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*