Maternitatea MedLife Grivita, acreditata de OMS si UNICEF ca Spital Prieten al Copilului

20 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Maternitatea MedLife Grivita, parte a Sistemului Medical MedLife, devine astfel prima maternitate privata din Bucuresti certificata de catre UNICEF ca Spital Prieten al Copilului.

 

Maternitatea MedLife Grivita, una dintre cele mai solicitate maternitati private din Romania, a devenit, recent, si prima din Bucuresti certificata ca Spital Prieten al Copilului, de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, se rata intr-un comunicat de presa al MedLife.

Scopul Initiativei Spital Prieten al Copilului (ISPC) este de promova, incuraja si proteja alimentatia naturala exclusiva pentru copii, pentru o perioada de cel putin 4-6 luni, avand ca stategie implementarea celor „Zece pasi pentru o alaptare de succes”. ISPC este o initiativa globala a UNICEF care are drept scop acordarea celui mai bun start in voiata pentru fiecare copil, prin incurajarea alimentatiei naturale. Initiativa a fost lansata in 1991 si pana in prezent 20.000 de unitati sanitare din intreaga lume au fost desemnate Prietene ale Copilului.

Cele mai recente studii ale UNICEF in parteneriat cu Ministerul Sanatatii arata ca in Romania rata alaptarii exclusive a fost de 12,6% in 2010, cu mult sub media europeana si sub cea mondiala, care este de 39% si in scadere fata de anii anteriori.

Maternitatea MedLife Grivita respecta si pune in aplicare toti cei 10 pasi pentru o alaptare cu succes, care reprezinta baza pentru „Initiativa Spital Prieten al Copilului”. Politica MedLife privind alimentatia naturala a nou-nascutilor este afisata in spital si in clinicile de consult prenatal, iar personalul avizat informeaza gravidele despre avantajele alaptarii si aspectele practice ale alaptarii. Unitatea medicala incurajeaza, de asemenea, constituirea grupurilor de sprijin pentru mame si orienteaza mamele catre aceste grupuri de sprijin la externarea din maternitate, se mai precizeaza in comunicatul amintit.

Statistici ale OMS au dovedit ca mamele care au alaptat cel putin un copil, vreme de minim un an, au cu 35% riscuri mai mici de a face o forma de cancer mamar dacat cele care au nascut, dar nu au alaptat.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii.

Conform studiului international realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria „Clinica Privata”, iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.


Adaugati un comentariu


 

*