Medicament cu nutrienti din ciocolata, pentru sanatatea inimii

O pastila care contine flavonoizi din cacao, ingredientele sanatoase din ciocolata neagra, va fi supusa testelor clinice in Statele Unite ale Americii, pentru a se stabili daca poate preveni infarctul si accidentele vasculare.

 

ciocolataCercetatorii se pregatesc sa testeze pe 18.000 de barbati si femei din Statele Unite efectele unei pastile care contine mai multi nutrienti benefici decat cantitatea normala regasita in ciocolata. Acestia si-au propus sa stabileasca beneficiile pentru sanatate pe care le-ar putea avea ciocolata, din a carei compozitie au fost eliminate zaharul si grasimile, dupa cum a afirmat JoAnn Manson, medic la Brigham and Women’s Hospital din Boston.

Acesta va fi primul studiu mai amplu despre flavonoizii din cacao, care, in studii anterioare, de dimensiuni mai mici, au avut efecte benefice demonstrate asupra presiunii arteriale, colesterolului, metabolizarii insulinei, sanatatii arteriale si asupra altor factori asociati cu functionarea inimii.

Flavonoizii sunt compusi naturali care se regasesc in alimente precum fructe si legume, iar cei din cacao contin o combinatie unica de nutrienti, prezenti numai in boabele de cacao.

 

JoAnn Manson

JoAnn Manson

Cercetari anterioare au sustinut prezenta acestor beneficii, dar la teste au participat doar barbati in varsta, cu o stare buna de sanatate. Cu acest studiu, cercetatorii doresc sa stabileasca daca suplimentele alimentare de acest tip pot reduce riscul de cancer pentru un segment mai larg al populatiei.

„Acesti flavonoizi cu proprietati protectoare nu se gasesc in majoritatea dulciurilor de pe piata. Flavonoizii din cacao sunt adesea distrusi in urma procesarii boabelor de cacao”, a declarat JoAnn Manson, cel care va coordona studiul.

Participantii vor primi pastile placebo sau cate doua capsule pe zi cu flavonoizi din cacao, timp de patru ani. Nici participantii, nici coordonatorii studiului nu vor sti ce pastile vor lua in timpul studiului, specialistii precizand ca pastilele cu flavonoizi nu au niciun gust. In a doua parte a studiului, participantii vor primi pastile placebo sau multivitamine zilnice, care contin o mare varietate de nutrienti.

Participantii vor fi selectati din randul celor care iau parte deja la studiile existente, ceea ce va permite cercetarii sa inainteze mai rapid, desi pot fi acceptate si persoane interesate exclusiv de acest subiect.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*