Medici constanteni sub control judiciar, pentru favorizarea lui Nicusor Constantinescu

Sefa Sectiei Cardiologie a SCJU Constanta si un medic cardiolog din subordine sunt acuzati ca l-au internat pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta doar pentru a-i „indulci” arestul preventiv, desi starea acestuia i-ar fi permis internarea intr-un spital pentitenciar.

 

Nicusor Constantinescu arestatDoi medici constanteni au fost pusi sub acuzare de Directia Nationala Anticoruptie pentru ca s-au lasat angrenati in circul de prost gust la care se preteaza de ceva vreme fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, care se lasa carat cu targa la tribunal si mimeaza lesinuri in sala de judecata, in speranta ca va scapa basma curata de acuzatiile de coruptie ce i se aduc. Inculpatul Nicusor Constantinescu are experienta in astfel de spectacole grotesti, inca de pe vremea cand era presedinte al CJ Constanta si a fost gasit de politisti dormind beat, cu capul pe volan, in plina strada. Desi starea sa era evidenta, Constantinescu a sustinut sus si tare ca i se facuse rau in timp ce conducea si isi pierduse cunostinta, iar politistul care il gasise sforaind, pe volan, de fapt ii salvase viata. Ulterior, dupa ce a fost pus sub urmarire penala pentru fapte de coruptie, a plecat in Statele Unite pentru a se trata de cancerul de prostata care il lovise brusc si necurtator, insa unele inregistrari video facute de un amator il aratau pe muribundul Constantinescu stand relaxat la o terasa, fumand si facand conversatie. Intors in tara, a fost arestat preventiv, iar la ultimele infatisari in fata instantei s-a prezentat pe targa, cu masca de oxigen pe fata si mimand o stare de letargie menita a-i impresiona pe judecatori si a-i face sa creada ca au de-a face cu un muribund, care nu merita sa-si traiasca ultimele zile in puscarie.

 

Nicusor Constantinescu

Nicusor Constantinescu

Desi starea sa de sanatate ii permitea sa fie internat intr-un spital penitenciar, Nicusor Constantinescu si-a dorit un regim geva mai bland in timpul arestului preventiv. In acest sens a beneficiat de ajutorul sefei Sectiei de Cardiologie a spitalului din Constanta, dr. Raluca Irinel Parepa si de cel al medicului primar cardiolog Marius Toringhibel.

Conform unui comunicat remis de DNA, acestia l-au internat, in cursul zilei de ieri, pe Nicusor Constantinescu in sectia respectiva, astfel incat acesta sa isi petreaca perioada de arest preventiv in conditii mai blande.

Procurorii DNA spun ca era obligatoriu ca inculpatul sa fie internat intr-un spital penitenciar si ca internarea sa in cadrul SCJU Constanta a fost facuta cu scopul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, diagnosticul acestuia neimpunand internarea in sectia respectiva.

 

SCJU Constanta

SCJU Constanta

In consecinta, cei doi medici au fost pusi sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, sub acuzatia de favorizare a faptuitorului, perioada in care sunt nevoiti sa respecte o serie de obligatii, in caz contrar riscand ca masura sa se transforme in arest la domiciuliu sau chiar arest preventiv.

Astfel, pe durata controlului judiciar, cei doi medici trebuie sa se prezinte la sediul DNA sau la IPJ Constanta ori de cate ori vor fi chemati, sa informeze una din cele doua institutii in cazul in care isi schimba domiciliul, sa se prezinte la IPJ Constanta conform unui program de supraveghere ce le-a fost comunicat, sa nu paraseasca tara si sa nu comunice cu Nicusor Constantinescu, cu familia acestuia sau cu interpusii sai, fiindu-le interzisa chiar apropierea de inculpat, familia acestuia si alti interpusi.

Punerea sub control judiciar reprezinta doar o etapa in procesul penal demarat impotriva celor doi, acestia urmand a fi trimisi in judecata pentru fapta de care sunt acuzati.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*