Perchezitii la Spitalul Judetean Timisoara si la seful Clinicii de Chirurgie Vasculara

Medicul Mihai Ionac este suspectat de infractiuni de coruptie, insa acesta neaga vehement orice acuzatie si spune ca probabil ar fi trebuit sa isi faca meseria in alta parte a lumii”.

 

Dr. Mihai Ionac

Dr. Mihai Ionac

Inceputa cu retinerea celor doua doctorite din Dragasani, continuata cu retinerea sotiei senatorului Alexandru Cordos, saptamana descinderilor in cadrul unor anchete anticoruptie in spitale se incheie cu o noua actiune, de aceasta data la Clinica de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara si la locuinta sefului clinicii, medicul Mihai Ionac.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, coordonati de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, insotiti de jandarmi, au efectuat in aceasta dimineata perchezitii la clinica timisoreana si la locuinta medicului Mihai Ionac, intr-un dosar in care acesta este suspectat ca ar fi conditionat actul medical de primirea unor sume sau de sponsorizari catre un ONG. Managerul spitalului, dr. Marius Craina, a confirmat efectuarea perchezitiei, dar a refuzat sa detalieze motivul acesteia.

Se pare ca ancheta a fost demarata ca urmare a unor nereguli sesizate de Curtea de Conturi, in urma unui control efectuat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, in raportul intocmit aratandu-se ca la Clinica de Chirurgie Vasculara s-au facut deconturi fictive ale unor interventii chirurgicale, iar medicamentele prescrise de catre medic erau cumparate de pacienti de la o farmacie detinuta de matusa sotiei doctorului Mihai Ionac.

 

perchezitie timisoaraMedicul a confirmat, la un post de televiziune, ca anchetatorii verifica sistemele informatice din locuinta sa, precizand ca in dosarul respectiv este acuzat ca ar fi primit mita de la pacienti. Respinge insa categoric acuzatiile si spune ca va actiona in instanta Curtea de Conturi, parand chiar dezamagit ca ar putea fi banuit de asa ceva. „In toata cariera mea nu am luat bani de la pacienti. Mi se pare tragic ce se intampla si, probabil, ar fi trebit sa-mi fac meseria in alta parte a lumii, unde ceea ce faci este pretuit. Pentru mine, sanatatea pacientilor a fost prioritara, pentru fiecare pacient am facut tot ce mi-a stat in putinta, dar probabil ca sunt si pacienti nemultumiti”, a declarat acesta. Medicul a mai spus ca au loc descinderi si la Spitalul Judetean, unde isi au sediul doua asociatii ale carui presedinte este, respectiv Societatea Romana de Chirurgie Vasculara, membra a Societatii Europene de Chirurie Vasculara, si Asociatia Compasx, care are ca scop prevenirea amputatiilor.

Activitatea Clinicii de Chirurgie Vasculara a fost astazi blocata si toate interventiile au fost reprogramate, chirurgii si restul personalului medical invocand stresul cauzat de perchezitii.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*