Manageul spitalului din Ploiesti, trimis in judecata pentru spaga

23 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Initial, acesta a negat ca a primit bani de la reprezentantul unei firme cu care spitalul avea contract, insa a recunoscut in cale din urma, in speranta ca va obtine clementa judecatorilor.

 

Dr. Alexandru Baloi in momentul retinerii

Dr. Alexandru Baloi in momentul retinerii

Cazul medicului Alexandru Baloi, managerului Spitalului Judetean din Ploiesti, prins in flagrant luand mita, a ajuns in faza trimiterii in judecata. In mai putin de o luna, procurorii anticoruptie au finalizat rechizitoriul si au trimis dosarul la tribunal. Avand dovezi solide, lucrurile s-au miscat destul de repede in cazul acestei anchete, chiar daca pe parcursul cercetarilor, medicul prahovean si-a negat faptele, in ciuda probleor evidente care il incriminau, inclusiv faptul flagrantul in care fusese prins.

Flagrantul a fost pus la cale la sfarsitul lunii august, in urma denuntului facut de Bogdan Craciunoiu, reprezentantul firmei Dyomedica Serv SRL, care avea un contract cu spitalul manageriat de Alexandru Baloi. Acesta l-a reclamat la DNA pe seful spitalului care i-ar fi pretins 20 la suta din valoarea contractului pentru a aproba plata facturilor catre firma sa. Spaga, in valoare totala de 7.000 de lei, urma sa fie achitata in trei rate, din care medicul primise deja doua. Nu banuia ca fusese denuntat la DNA, asa ca atunci cand s-a intalnit cu reprezentantul firmei, pentru a incasa si a treia transa, a fost „saltat” in plina strada de procurori, ulterior ajungand in arest.

 

Dr. Alexandru Baloi

Dr. Alexandru Baloi

In ciuda evidentelor, dr. Baloi a negat initial ca ar fi primit mita, insa atitudinea lui s-a schimbat pe parcursul anchetei. Spre final si-a asumat fapta, probabil in speranta ca in acest fel va obtine clementa judecatorilor. Acesta a recunoscut ca a primit bani de la reprezentantul firmei respective, insa a negat ca i-ar fi pretins acestuia mita. Conform rechizitoriului de trimitere in judecata, dr. Alexandru Baloi a declarat in fata anchetatorilor ca „recunosc faptul ca in perioada 2014 – 2015 am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Craciunoiu pentru a-i inlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C. Dyomedica Serv. In data de 24 august 2015 si-a anuntat vizita la mine la birou domnul Bogdan Craciunoiu fara a-mi comunica la telefon motivul vizitei. Ne-am intalnit in zona sensului giratoriu din Piata Romana, s-a urcat la mine in masina, am avut discutii asa cum au fost relatate in documentele din dosar si a lasat in torpedoul masinii suma de bani care a fost identificata de organele de cercetare. Suma de bani identificata de organele de cercetare a fost in cuantum de 3.000 de lei. Aceasta suma reprezenta o plata pentru mine in vederea ajutorului pe care as fi putut sa i-l ofer in privinta platilor facturilor restante catre firma S.C. Dyomedica Serv SRL”.

 

spagaAceasta este declaratia referitoare la episodul prinderii sale in flagrant, insa managerul spitalului prahovean si-a continuat marturisirile, recunoscand si faptul ca mai primise anterior, de la acelasi denuntator, alte doua transe din spaga, valoarea acestora fiind de 1.500 de lei si 2.500 de lei, prima incasata la finele anului trecut, cea de-a doua in cursul lunii mai, anul acesta. „La sfarsitul anului 2014, in luna decembrie, domnul Bogdan Craciunoiu a fost in vizita la mine la birou spunandu-mi ca firma S.C. Dyomedica Serv SRL are contract cu spitalul de mai multi ani, cu obiect de activitate service aparatura de radiodiagnostic, efectuarea masuratorilor de dozimetrie, verificare echipamente de radioprotectie si ca exista o serie de facturi restante peste termenul de plata de 60 zile, rugandu-ma sa-l ajut, daca este posibil sa-i facilitez plata catorva din facturile restante. I-am promis ca ma voi interesa de situatia facturilor si, discutand cu directorul financiar contabil, voi vedea daca am posibilitatea sa-l ajut. Am incheiat discutia, mi-a multumit, iar inainte de a pleca a lasat pe birou un plic in care ulterior am observat ca erau 1.500 lei, suma pe care mi-am insusit-o. Sumele de bani care mi-au fost remise de catre domnul Bogdan Craciunoiu au fost acceptate de mine, dar nu le-am pretins” a mai declarat Alexandru Baloi in fata anchetatorilor.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*